Lammgryta med gult ris

Betyg (1-5):
3.67 (6 betyg)

När grytan får puttra länge blir köttet mört och får massor av god smak!

Tillagningstid: 2 tim
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 1 kg lammbog eller grytbitar
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk curry
  • 1 msk garam masala
  • 0.5 msk cayennepeppar
  • 5 vitlöksklyftor, rivna
  • 30 g färsk ingefära, finstrimlad
  • 2 dl vatten
  • 400 g passerade tomater
  • 1 tsk strösocker
  • 1.5 tsk salt
  • 1 dl röda linser
  • 1 kruka färsk koriander, till servering
  • Gult ris
  • 3 dl basmatiris
  • 1 gul lök, hackad
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 7 kryddnejlikor, lätt krossade
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Skär lammet i grytbitar. Hetta upp olja i en gryta. Fräs löken med smör och de torra kryddorna. Tillsätt kött, vitlök och ingefära och stek ytterligare några minuter under omrörning.
  2. Häll i vatten, tomater, socker och salt. Låt sjuda ca 1 ½ timme. Tillsätt röda linser de sista 15 minuterna.
  3. Fräs ris, lök, gurkmeja och nejlikor i smör. Häll i vatten och koka enligt anvisning på förpackningen. Servera grytan med ris och ev koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2019-10-13

Världsklass 🌟🌟🌟🌟🌟

Coop

2019-04-15

Hej Jonas! Det stämmer, men man kan självklart ta lite mindre och prova sig fram till önskat hetta. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Jonas

2019-04-14

Ska det verkligen vara 0,5 msk cayennepeppar?

Ingela

2019-03-11

Jättegott

Coop

2019-03-01

Hej Bear! Tyvärr har tekniken strulat till det för oss och ingredienserna på de nyaste recepten har därför fallit bort. Vi jobbar på att lösa det så fort som möjligt. Tills vidare kan du hitta receptet i senaste numret av Mer Smak: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/ Trevlig helg! /Elsa, webbredaktör

Bear

2019-02-27

Vilka och hur mycket av varje ingrediens?

Liknande recept

Biffwok med oystersås

(15)

Kasslergratäng med ris

(4)

Stekt ris med fläsk

(22)

Nasi goreng

(44)

Kardemummaris med lammfärs och tomatsås

(6)

Red cooked pork

(18)

Kålpudding med ris

(55)

Lotta Lundgren - Kinesiskt fläsk med poppat ris

(81)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1 kg lammbog eller grytbitar
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk curry
  • 1 msk garam masala
  • 0.5 msk cayennepeppar
  • 5 vitlöksklyftor, rivna
  • 30 g färsk ingefära, finstrimlad
  • 2 dl vatten
  • 400 g passerade tomater
  • 1 tsk strösocker
  • 1.5 tsk salt
  • 1 dl röda linser
  • 1 kruka färsk koriander, till servering
  • Gult ris
  • 3 dl basmatiris
  • 1 gul lök, hackad
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 7 kryddnejlikor, lätt krossade
  • 50 g smör

Lammgryta med gult ris

Betyg (1-5):
3.67 (6 betyg)

När grytan får puttra länge blir köttet mört och får massor av god smak!

Tillagningstid: 2 tim
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär lammet i grytbitar. Hetta upp olja i en gryta. Fräs löken med smör och de torra kryddorna. Tillsätt kött, vitlök och ingefära och stek ytterligare några minuter under omrörning.
  2. Häll i vatten, tomater, socker och salt. Låt sjuda ca 1 ½ timme. Tillsätt röda linser de sista 15 minuterna.
  3. Fräs ris, lök, gurkmeja och nejlikor i smör. Häll i vatten och koka enligt anvisning på förpackningen. Servera grytan med ris och ev koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2019-10-13

Världsklass 🌟🌟🌟🌟🌟

Coop

2019-04-15

Hej Jonas! Det stämmer, men man kan självklart ta lite mindre och prova sig fram till önskat hetta. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Jonas

2019-04-14

Ska det verkligen vara 0,5 msk cayennepeppar?

Ingela

2019-03-11

Jättegott

Coop

2019-03-01

Hej Bear! Tyvärr har tekniken strulat till det för oss och ingredienserna på de nyaste recepten har därför fallit bort. Vi jobbar på att lösa det så fort som möjligt. Tills vidare kan du hitta receptet i senaste numret av Mer Smak: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/ Trevlig helg! /Elsa, webbredaktör

Bear

2019-02-27

Vilka och hur mycket av varje ingrediens?

Liknande recept

Biffwok med oystersås

(15)

Kasslergratäng med ris

(4)

Stekt ris med fläsk

(22)

Nasi goreng

(44)

Kardemummaris med lammfärs och tomatsås

(6)

Red cooked pork

(18)

Kålpudding med ris

(55)

Lotta Lundgren - Kinesiskt fläsk med poppat ris

(81)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies