Lammfilé med tahinidressing

Betyg (1-5):
3.33 (6 betyg)

Spiskummin och chili passar bra till det fina köttet som serveras med en fetaost- och bulgurtsallad.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 600 g lammytterfilé
  • 1 msk matolja
  • Kryddblandning:
  • 2 tsk mald mald spiskummin
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Dressing:
  • 0.5 dl tahini (sesampasta)
  • 0.25 dl vatten
  • 1 msk citronsaft
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk honung
  • Bulgursallad:
  • 2 dl bulgur
  • 100 g fetaost, 16%, skuren i tärningar
  • 4 salladslökar skurna i tunna skivor
  • 4 msk hackad, färsk mynta (spara några hela till garnering)
  • 4 grillade pitabröd

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till kryddblandningen. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn köttet runt om. Klappa in köttet med kryddblandningen. Sätt in i ugnen och stek till en innertemperatur på 57º. Vira in i folie och låt vila cirka 10 minuter.
  2. Blanda ingredienserna till dressingen.
  3. Koka bulgur enligt instruktion på förpackningen. Blanda med fetaost och salladslök.
  4. Skiva upp köttet och servera på en bädd av rucola tillsammans med bulgursallad och pitabröd. Garnera med myntablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(0)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Köttfärskebab i tunnbröd

(16)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g lammytterfilé
  • 1 msk matolja
  • Kryddblandning:
  • 2 tsk mald mald spiskummin
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Dressing:
  • 0.5 dl tahini (sesampasta)
  • 0.25 dl vatten
  • 1 msk citronsaft
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk honung
  • Bulgursallad:
  • 2 dl bulgur
  • 100 g fetaost, 16%, skuren i tärningar
  • 4 salladslökar skurna i tunna skivor
  • 4 msk hackad, färsk mynta (spara några hela till garnering)
  • 4 grillade pitabröd

Lammfilé med tahinidressing

Betyg (1-5):
3.33 (6 betyg)

Spiskummin och chili passar bra till det fina köttet som serveras med en fetaost- och bulgurtsallad.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till kryddblandningen. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn köttet runt om. Klappa in köttet med kryddblandningen. Sätt in i ugnen och stek till en innertemperatur på 57º. Vira in i folie och låt vila cirka 10 minuter.
  2. Blanda ingredienserna till dressingen.
  3. Koka bulgur enligt instruktion på förpackningen. Blanda med fetaost och salladslök.
  4. Skiva upp köttet och servera på en bädd av rucola tillsammans med bulgursallad och pitabröd. Garnera med myntablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(0)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Köttfärskebab i tunnbröd

(16)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies