Lammfilé med parmesanpotatis

Betyg (1-5):
3.17 (6 betyg)

Underbart god parmesanpotatis som passar fantastiskt till en saftig lammfilé. Recept av Sandra Mastio och foto av David Back

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 19 st
  • 600 g lammytterfilé
  • 2 färska fikon, halverade
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk finhackad rosmarin
  • 3 msk smör, till stekning
  • 2 msk olivolja, till stekning
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl hasselnötter, torrostade finhackade
  • Parmesanpotatis
  • 800 g delikatesspotatis
  • 20 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl finriven parmesan
  • finstrimlad persilja, till servering
  • Kålsallad
  • 200 g grönkål (100 g utan stjälk)
  • 100 g rödkål
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk olivolja
  • Myntayoghurt
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 dl strimlad mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Lägg lammfiléerna i rumstemperatur. Lägg fikonen i en ugnssäker form. Ringla över olja. Strö på rosmarin. Rosta i ugnen ca 20 min.

Parmesanpotatis:

  1. Höj ugnsvärmen till 225°. Koka potatisen i saltat vatten tills den är halvt klar, ca 10 min. Lägg den i en ugnsform och krossa potatisarna lätt, bara så de spricker. Hyvla över smöret och ringla på oljan. Strö över parmesanen och rosta i övre delen av ugnen tills de fått fin färg. Strö över persiljan vid servering.

Kålsallad:

  1. Riv kålbladen i mindre bitar och strimla rödkålen fint. Krama runt all kål med citronsaft, salt och olja så den mjuknar något. Blanda yoghurt och mynta och ev lite salt.
  2. Gnid in köttbitarna med salt och peppar. Hetta upp olja i en ugnstålig stekpanna och klicka i smöret. Lägg ner köttet när smöret börjar skumma. Bryn filéerna runt om till fin färg.
  3. Ställ stekpannan mitt i ugnen på 175°. Stek köttet till en innertemperatur på 60° (för rosa mitt). Låt vila 10 min. Skär upp i 1 cm tjocka skivor. Lägg köttskivorna på kålsalladen. Toppa med fikon (och rosmarinolja) och skeda över skyn från stekpannan. Strö över hasselnötter. Servera med potatis och myntayoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris

(2)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås

(3)

Krämig "jansson"

(0)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Flamberad oxfilé med peppar, rödvinssås och potatiskaka

(52)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(15)
19 st
  • Ingredienser 19 st
  • 600 g lammytterfilé
  • 2 färska fikon, halverade
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk finhackad rosmarin
  • 3 msk smör, till stekning
  • 2 msk olivolja, till stekning
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl hasselnötter, torrostade finhackade
  • Parmesanpotatis
  • 800 g delikatesspotatis
  • 20 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl finriven parmesan
  • finstrimlad persilja, till servering
  • Kålsallad
  • 200 g grönkål (100 g utan stjälk)
  • 100 g rödkål
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk olivolja
  • Myntayoghurt
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 dl strimlad mynta

Lammfilé med parmesanpotatis

Betyg (1-5):
3.17 (6 betyg)

Underbart god parmesanpotatis som passar fantastiskt till en saftig lammfilé. Recept av Sandra Mastio och foto av David Back

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Lägg lammfiléerna i rumstemperatur. Lägg fikonen i en ugnssäker form. Ringla över olja. Strö på rosmarin. Rosta i ugnen ca 20 min.

Parmesanpotatis:

  1. Höj ugnsvärmen till 225°. Koka potatisen i saltat vatten tills den är halvt klar, ca 10 min. Lägg den i en ugnsform och krossa potatisarna lätt, bara så de spricker. Hyvla över smöret och ringla på oljan. Strö över parmesanen och rosta i övre delen av ugnen tills de fått fin färg. Strö över persiljan vid servering.

Kålsallad:

  1. Riv kålbladen i mindre bitar och strimla rödkålen fint. Krama runt all kål med citronsaft, salt och olja så den mjuknar något. Blanda yoghurt och mynta och ev lite salt.
  2. Gnid in köttbitarna med salt och peppar. Hetta upp olja i en ugnstålig stekpanna och klicka i smöret. Lägg ner köttet när smöret börjar skumma. Bryn filéerna runt om till fin färg.
  3. Ställ stekpannan mitt i ugnen på 175°. Stek köttet till en innertemperatur på 60° (för rosa mitt). Låt vila 10 min. Skär upp i 1 cm tjocka skivor. Lägg köttskivorna på kålsalladen. Toppa med fikon (och rosmarinolja) och skeda över skyn från stekpannan. Strö över hasselnötter. Servera med potatis och myntayoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris

(2)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås

(3)

Krämig "jansson"

(0)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Flamberad oxfilé med peppar, rödvinssås och potatiskaka

(52)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies