Lammfärslimpa med lins- och hasselnötssallad

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Lammfärslimpa med fetaost och örter får här ett kul tillbehör, nämligen lins- och hasselnötssallad. Hasselnötterna är rostade och blandade med linser, tomater och rucola.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 1 kg potatis, i klyftor
  • 2 tsk flingsalt
  • Lins- och hasselnötssallad:
  • 1 dl hasselnötter
  • 400 g kokta röda linser, på förpackning, bruttovikt, sköljda
  • 250 g körsbärstomat, halverade
  • 70 g rucola
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • färsk oregano, till garnering
  • Färslimpa:
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl ströbröd
  • 500 g lammfärs
  • 150 g fetaost, smulad
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 0.5 dl hackad oregano
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda mjölk och ströbröd, låt svälla några minuter. Blanda med resten av ingredienserna till färslimpan. Forma färsen till en limpa och lägg i en smord ugnsform.
  2. Blanda potatis, olja och flingsalt på en plåt. Ställ formen med färslimpan bredvid potatisen på plåten. Tillaga mitt i ugnen tills limpan är genomstekt och potatisen fått fin färg, ca 30 min.
  3. Rosta hasselnötterna i en torr panna tills de får färg och skalen börjar släppa. Gnugga bort skalen i en ren kökshandduk och hacka nötterna grovt. Blanda nötter, linser, tomater, rucola, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera färslimpan med potatisen och salladen. Garnera med oregano.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Kroppkakor med rostade hasselnötter

(48)

Fläskfiléwok med cashewnötter

(37)

Fläskfilé africana

(41)

Glasnudelsallad med jordnötter och hjortfilé

(1)

Flygande jakob på torsk

(15)

Köttgryta med frukt och mandel

(2)

Lotta Lundgren - Ljummen linssallad med mandelpesto

(33)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 kg potatis, i klyftor
  • 2 tsk flingsalt
  • Lins- och hasselnötssallad:
  • 1 dl hasselnötter
  • 400 g kokta röda linser, på förpackning, bruttovikt, sköljda
  • 250 g körsbärstomat, halverade
  • 70 g rucola
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • färsk oregano, till garnering
  • Färslimpa:
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl ströbröd
  • 500 g lammfärs
  • 150 g fetaost, smulad
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 0.5 dl hackad oregano
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

Lammfärslimpa med lins- och hasselnötssallad

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Lammfärslimpa med fetaost och örter får här ett kul tillbehör, nämligen lins- och hasselnötssallad. Hasselnötterna är rostade och blandade med linser, tomater och rucola.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjölk och ströbröd, låt svälla några minuter. Blanda med resten av ingredienserna till färslimpan. Forma färsen till en limpa och lägg i en smord ugnsform.
  2. Blanda potatis, olja och flingsalt på en plåt. Ställ formen med färslimpan bredvid potatisen på plåten. Tillaga mitt i ugnen tills limpan är genomstekt och potatisen fått fin färg, ca 30 min.
  3. Rosta hasselnötterna i en torr panna tills de får färg och skalen börjar släppa. Gnugga bort skalen i en ren kökshandduk och hacka nötterna grovt. Blanda nötter, linser, tomater, rucola, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera färslimpan med potatisen och salladen. Garnera med oregano.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Kroppkakor med rostade hasselnötter

(48)

Fläskfiléwok med cashewnötter

(37)

Fläskfilé africana

(41)

Glasnudelsallad med jordnötter och hjortfilé

(1)

Flygande jakob på torsk

(15)

Köttgryta med frukt och mandel

(2)

Lotta Lundgren - Ljummen linssallad med mandelpesto

(33)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies