
Lammfärslimpa med lins- och hasselnötssallad
Betyg (1-5):
Lammfärslimpa med fetaost och örter får här ett kul tillbehör, nämligen lins- och hasselnötssallad. Hasselnötterna är rostade och blandade med linser, tomater och rucola.
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 kg potatis, i klyftor
- 2 msk olivolja
- 2 tsk flingsalt
- Lins- och hasselnötssallad:
- 1 dl hasselnötter
- 400 g kokta röda linser, på förpackning, bruttovikt, sköljda
- 250 g körsbärstomat, halverade
- 70 g rucola
- 1 msk olivolja
- 0.5 msk balsamvinäger
- salt och svartpeppar
- färsk oregano, till garnering
- Färslimpa:
- 1 dl mjölk
- 0.5 dl ströbröd
- 500 g lammfärs
- 150 g fetaost, smulad
- 0.5 dl hackad persilja
- 0.5 dl hackad oregano
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
Gör så här
- Blanda mjölk och ströbröd, låt svälla några minuter. Blanda med resten av ingredienserna till färslimpan. Forma färsen till en limpa och lägg i en smord ugnsform.
- Blanda potatis, olja och flingsalt på en plåt. Ställ formen med färslimpan bredvid potatisen på plåten. Tillaga mitt i ugnen tills limpan är genomstekt och potatisen fått fin färg, ca 30 min.
- Rosta hasselnötterna i en torr panna tills de får färg och skalen börjar släppa. Gnugga bort skalen i en ren kökshandduk och hacka nötterna grovt. Blanda nötter, linser, tomater, rucola, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
- Servera färslimpan med potatisen och salladen. Garnera med oregano.
Liknande recept
Lammfärslimpa med lins- och hasselnötssallad
Betyg (1-5):
Lammfärslimpa med fetaost och örter får här ett kul tillbehör, nämligen lins- och hasselnötssallad. Hasselnötterna är rostade och blandade med linser, tomater och rucola.
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda mjölk och ströbröd, låt svälla några minuter. Blanda med resten av ingredienserna till färslimpan. Forma färsen till en limpa och lägg i en smord ugnsform.
- Blanda potatis, olja och flingsalt på en plåt. Ställ formen med färslimpan bredvid potatisen på plåten. Tillaga mitt i ugnen tills limpan är genomstekt och potatisen fått fin färg, ca 30 min.
- Rosta hasselnötterna i en torr panna tills de får färg och skalen börjar släppa. Gnugga bort skalen i en ren kökshandduk och hacka nötterna grovt. Blanda nötter, linser, tomater, rucola, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
- Servera färslimpan med potatisen och salladen. Garnera med oregano.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!