Köttgryta med frukt och mandel
  • Tid 50 min

Köttgryta med frukt och mandel

3.5 (2 betyg)

Kanelkryddig och mustig gryta som är mild och barnanpassad. Kan sitta fint med en starkare salsa till.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

6 portioner
  • 600 g lamm- eller nötkött, i 3x3 cm bitar
  • 8 schalottenlökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 8 torkade aprikoser eller fikon, i bitar
  • 1 msk honung
  • 2 lagerblad
  • 3 kanelstänger
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk majsena
  • 2 msk vatten
  • 1 dl skållad sötmandel
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bryn kött och lök (hel) i omgångar i fettet i en stekpanna och lägg över i en gryta. Blanda i fruktbitar, honung, kryddor, salt, vatten och buljong tärning. Koka på svag värme tills köttet är mört, 30 - 45 minuter.

  2. 2

    Rör ut majsenan i vattnet och blanda ner i grytan. Lägg i mandeln och koka ytterligare ett par minuter. Smaka av.

Servering

Servera med en persiljekryddad couscous, kokta blomkålsbuketter och salladslökar samt små mjuka tortilla.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ann

    Skulle önska veta vad maträtterna är inspirerade från för land?