Lammfärslimpa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

God och saftig köttfärslimpa på lammfärs som serveras med ugnsrostade rotfrukter och en chèvrekräm. Perfekt påskmiddag.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g lammfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 tsk salt
  • Rostade rotfrukter
  • 500 g potatis, i klyftor
  • 3 morötter, i bitar
  • 2 rödlökar, i klyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • Chèvrekräm
  • 100 g chèvre
  • 2 dl smetana eller crème fraiche
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ströbröd, mjölk och ägg och låt svälla 3 min. Blanda i färs, rosmarin, salvia och salt.
  2. Forma till en limpa. Lägg på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper.
  3. Blanda rotfrukter, lök, olja och salt på andra sidan av plåten. Tillaga mitt i ugnen ca 35 min.
  4. Mixa chèvre och smetana till en kräm. Smaka av med salt och peppar. Servera färslimpan med rotfrukter och chèvrekräm.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisa

2021-01-15

Jättegott! Vi hade ingen torkad rosmarin, så tog färsk. Tog två rivna vitlöksklyftor istället för salvia. Hela familjen åt med god aptit

Liknande recept

Spara recept

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Lammkebab med rotsaker och morotsraita

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Köttfärssås på nytt sätt

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Bourguignongryta med rotfruktskross

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fläskkotlett med kantareller

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pasta bolognese

Betyg
Betyg
(42)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g lammfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 tsk salt
  • Rostade rotfrukter
  • 500 g potatis, i klyftor
  • 3 morötter, i bitar
  • 2 rödlökar, i klyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • Chèvrekräm
  • 100 g chèvre
  • 2 dl smetana eller crème fraiche
  • salt och svartpeppar

Lammfärslimpa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

God och saftig köttfärslimpa på lammfärs som serveras med ugnsrostade rotfrukter och en chèvrekräm. Perfekt påskmiddag.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ströbröd, mjölk och ägg och låt svälla 3 min. Blanda i färs, rosmarin, salvia och salt.
  2. Forma till en limpa. Lägg på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper.
  3. Blanda rotfrukter, lök, olja och salt på andra sidan av plåten. Tillaga mitt i ugnen ca 35 min.
  4. Mixa chèvre och smetana till en kräm. Smaka av med salt och peppar. Servera färslimpan med rotfrukter och chèvrekräm.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisa

2021-01-15

Jättegott! Vi hade ingen torkad rosmarin, så tog färsk. Tog två rivna vitlöksklyftor istället för salvia. Hela familjen åt med god aptit

Liknande recept

Spara recept

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Lammkebab med rotsaker och morotsraita

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Köttfärssås på nytt sätt

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Bourguignongryta med rotfruktskross

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fläskkotlett med kantareller

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pasta bolognese

Betyg
Betyg
(42)