För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lammfärsburgare med ugnsrostade rödbetor

Betyg (1-5):
3.62 (8 betyg)

Smakrika burgare serverade på ungsrostat bröd och krispig sallad.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g lammfärs
  • 2 msk olivolja
  • 0.25 dl mynta
  • 0.5 citron, rivet skal och saft
  • 200 g fetaost i skivor
  • 700 g rödbetor
  • 400 g plockad romansallad
  • 1 röd lök i skivor
  • 0.5 bondbröd (1 skiva per person)
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda lammfärs, mynta, citronskal, citronsaft och salt och peppar. Forma till burgare och stek i 2 msk smör. Skala och klyfta rödbetorna. Rosta dem i en ugnsfast form i ca 25 minuter.
  2. Rosta brödskivorna. Lägg upp sallad och burgare på brödet och toppa med tunna skivor av fetaosten och rödlöken.
  3. Servera med de ugnsrostade rödbetorna och garnera med lite mynta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-11-25

Hej Gabriella, tack för din kommentar! Rödbetorna ska rostas i 200 g, och en burgare ska väga ungefär 150 g! Lycka till i köket!

Gabriella

2019-11-24

Ugnstemperatur saknas till rödbetorna, liksom hur många och stora burgarna ska bli. Inget bra recept som saknar sån grundläggande information! Tänk på nybörjarna...

Liknande recept

Burgare med röd slaw och stekt bröd

(4)

Rotfruktsraggmunk med fläsk och lingon

(3)

Lammrostbiff med rödvinssås och tunt skivade rostade rotfrukter

(3)

Fläskkotlett med skysås och mos

(5)

Örtfylld lammstek med rotselleripuré

(9)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Pasta bolognese

(37)

Varm rostbiffssallad med olivsalsa

(5)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g lammfärs
  • 2 msk olivolja
  • 0.25 dl mynta
  • 0.5 citron, rivet skal och saft
  • 200 g fetaost i skivor
  • 700 g rödbetor
  • 400 g plockad romansallad
  • 1 röd lök i skivor
  • 0.5 bondbröd (1 skiva per person)
  • 2 krm svartpeppar

Lammfärsburgare med ugnsrostade rödbetor

Betyg (1-5):
3.62 (8 betyg)

Smakrika burgare serverade på ungsrostat bröd och krispig sallad.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda lammfärs, mynta, citronskal, citronsaft och salt och peppar. Forma till burgare och stek i 2 msk smör. Skala och klyfta rödbetorna. Rosta dem i en ugnsfast form i ca 25 minuter.
  2. Rosta brödskivorna. Lägg upp sallad och burgare på brödet och toppa med tunna skivor av fetaosten och rödlöken.
  3. Servera med de ugnsrostade rödbetorna och garnera med lite mynta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-11-25

Hej Gabriella, tack för din kommentar! Rödbetorna ska rostas i 200 g, och en burgare ska väga ungefär 150 g! Lycka till i köket!

Gabriella

2019-11-24

Ugnstemperatur saknas till rödbetorna, liksom hur många och stora burgarna ska bli. Inget bra recept som saknar sån grundläggande information! Tänk på nybörjarna...

Liknande recept

Burgare med röd slaw och stekt bröd

(4)

Rotfruktsraggmunk med fläsk och lingon

(3)

Lammrostbiff med rödvinssås och tunt skivade rostade rotfrukter

(3)

Fläskkotlett med skysås och mos

(5)

Örtfylld lammstek med rotselleripuré

(9)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Pasta bolognese

(37)

Varm rostbiffssallad med olivsalsa

(5)