Lammfärsburgare med ugnsrostade rödbetor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.62 (8 betyg)

Smakrika burgare serverade på ungsrostat bröd och krispig sallad.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g lammfärs
  • 2 msk olivolja
  • 0.25 dl mynta
  • 0.5 citron, rivet skal och saft
  • 200 g fetaost i skivor
  • 700 g rödbetor
  • 400 g plockad romansallad
  • 1 röd lök i skivor
  • 0.5 bondbröd (1 skiva per person)
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda lammfärs, mynta, citronskal, citronsaft och salt och peppar. Forma till burgare och stek i 2 msk smör. Skala och klyfta rödbetorna. Rosta dem i en ugnsfast form i ca 25 minuter.
  2. Rosta brödskivorna. Lägg upp sallad och burgare på brödet och toppa med tunna skivor av fetaosten och rödlöken.
  3. Servera med de ugnsrostade rödbetorna och garnera med lite mynta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-11-25

Hej Gabriella, tack för din kommentar! Rödbetorna ska rostas i 200 g, och en burgare ska väga ungefär 150 g! Lycka till i köket!

Gabriella

2019-11-24

Ugnstemperatur saknas till rödbetorna, liksom hur många och stora burgarna ska bli. Inget bra recept som saknar sån grundläggande information! Tänk på nybörjarna...

Liknande recept

Spara recept

Burgare med röd slaw och stekt bröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Varm rostbiffssallad med olivsalsa

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Bourguignongryta med rotfruktskross

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rotfruktsraggmunk med fläsk och lingon

Betyg
Betyg
(3)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g lammfärs
  • 2 msk olivolja
  • 0.25 dl mynta
  • 0.5 citron, rivet skal och saft
  • 200 g fetaost i skivor
  • 700 g rödbetor
  • 400 g plockad romansallad
  • 1 röd lök i skivor
  • 0.5 bondbröd (1 skiva per person)
  • 2 krm svartpeppar

Lammfärsburgare med ugnsrostade rödbetor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.62 (8 betyg)

Smakrika burgare serverade på ungsrostat bröd och krispig sallad.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda lammfärs, mynta, citronskal, citronsaft och salt och peppar. Forma till burgare och stek i 2 msk smör. Skala och klyfta rödbetorna. Rosta dem i en ugnsfast form i ca 25 minuter.
  2. Rosta brödskivorna. Lägg upp sallad och burgare på brödet och toppa med tunna skivor av fetaosten och rödlöken.
  3. Servera med de ugnsrostade rödbetorna och garnera med lite mynta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-11-25

Hej Gabriella, tack för din kommentar! Rödbetorna ska rostas i 200 g, och en burgare ska väga ungefär 150 g! Lycka till i köket!

Gabriella

2019-11-24

Ugnstemperatur saknas till rödbetorna, liksom hur många och stora burgarna ska bli. Inget bra recept som saknar sån grundläggande information! Tänk på nybörjarna...

Liknande recept

Spara recept

Burgare med röd slaw och stekt bröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Varm rostbiffssallad med olivsalsa

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Bourguignongryta med rotfruktskross

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rotfruktsraggmunk med fläsk och lingon

Betyg
Betyg
(3)