Lammfärsburgare med ugnsrostade rödbetor

Betyg (1-5):
3.62 (8 betyg)

Smakrika burgare serverade på ungsrostat bröd och krispig sallad.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 600 g lammfärs
  • 2 msk olivolja
  • 0.25 dl mynta
  • 0.5 citron, rivet skal och saft
  • 200 g fetaost i skivor
  • 700 g rödbetor
  • 400 g plockad romansallad
  • 1 röd lök i skivor
  • 0.5 bondbröd (1 skiva per person)
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda lammfärs, mynta, citronskal, citronsaft och salt och peppar. Forma till burgare och stek i 2 msk smör. Skala och klyfta rödbetorna. Rosta dem i en ugnsfast form i ca 25 minuter.
  2. Rosta brödskivorna. Lägg upp sallad och burgare på brödet och toppa med tunna skivor av fetaosten och rödlöken.
  3. Servera med de ugnsrostade rödbetorna och garnera med lite mynta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

(4)

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

(5)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos

(8)

Morotsnudelsallad med biff

(3)

Helstekt fläskfilé med rotfruktsgratäng toppad med västerbottensost

(5)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(0)

Musslor med bacon och rotfrukter

(4)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 600 g lammfärs
  • 2 msk olivolja
  • 0.25 dl mynta
  • 0.5 citron, rivet skal och saft
  • 200 g fetaost i skivor
  • 700 g rödbetor
  • 400 g plockad romansallad
  • 1 röd lök i skivor
  • 0.5 bondbröd (1 skiva per person)
  • 2 krm svartpeppar

Lammfärsburgare med ugnsrostade rödbetor

Betyg (1-5):
3.62 (8 betyg)

Smakrika burgare serverade på ungsrostat bröd och krispig sallad.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda lammfärs, mynta, citronskal, citronsaft och salt och peppar. Forma till burgare och stek i 2 msk smör. Skala och klyfta rödbetorna. Rosta dem i en ugnsfast form i ca 25 minuter.
  2. Rosta brödskivorna. Lägg upp sallad och burgare på brödet och toppa med tunna skivor av fetaosten och rödlöken.
  3. Servera med de ugnsrostade rödbetorna och garnera med lite mynta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

(4)

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

(5)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos

(8)

Morotsnudelsallad med biff

(3)

Helstekt fläskfilé med rotfruktsgratäng toppad med västerbottensost

(5)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(0)

Musslor med bacon och rotfrukter

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies