Lammfärsbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Rulla lammköttbullar i mängder och servera på buffén. Goda med färska örter och en hint av kanel. Uppskattat av både vuxna och barn.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
80 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g nötfärs eller lammfärs eller hälften av varje
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk kanel
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 msk oregano
  • 1 dl hackade färska örter, t ex oregano, persilja, mynta, dill
  • 2 msk ketchup
  • 0.5 riven gul lök
  • 1 dl vatten
  • 3 msk rapsolja eller smör till stekning
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda färsen först med salt och kryddor och sedan med resten av ingredienserna till en jämn färs. Forma cirka 80 små köttbullar. Ta knappt 1 matsked till varje. Doppa skeden i vatten varje gång så släpper färsen lätt.
  2. Bryn köttbullarna i omgångar i fettet i en stekpanna och efterstek 3-5 minuter. Eller efterstek i en långpanna i mitten av ugnen i 200° ca 10 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttbullar i baconknyten

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 800 g nötfärs eller lammfärs eller hälften av varje
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk kanel
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 msk oregano
  • 1 dl hackade färska örter, t ex oregano, persilja, mynta, dill
  • 2 msk ketchup
  • 0.5 riven gul lök
  • 1 dl vatten
  • 3 msk rapsolja eller smör till stekning
  • 1.5 tsk salt

Lammfärsbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Rulla lammköttbullar i mängder och servera på buffén. Goda med färska örter och en hint av kanel. Uppskattat av både vuxna och barn.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
80 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda färsen först med salt och kryddor och sedan med resten av ingredienserna till en jämn färs. Forma cirka 80 små köttbullar. Ta knappt 1 matsked till varje. Doppa skeden i vatten varje gång så släpper färsen lätt.
  2. Bryn köttbullarna i omgångar i fettet i en stekpanna och efterstek 3-5 minuter. Eller efterstek i en långpanna i mitten av ugnen i 200° ca 10 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttbullar i baconknyten

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)