Lammfärsbiffar med basilika

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.97 (36 betyg)

Saftiga och smakrika lammbiffar med smak av basilika, persilja och vitlök. Enkla att göra och utmärkt till både vardag och fest.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g lammfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 1 krm peppar
  • 1 dl vatten
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad basilika och/eller timjan
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda färs, lök, ägg, salt, peppar och vatten. Blanda örterna med färsen. Smält fettet i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Lägg i klickar av färs och stek på ganska svag värme, 3-4 minuter på varje sida.

Servering

Servera med bulgur blandad med tomat och sallad, samt gärna en yoghurtsås. Ett glutenfritt alternativ till bulgur är quinoa.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g lammfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 1 krm peppar
  • 1 dl vatten
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad basilika och/eller timjan
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt

Lammfärsbiffar med basilika

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.97 (36 betyg)

Saftiga och smakrika lammbiffar med smak av basilika, persilja och vitlök. Enkla att göra och utmärkt till både vardag och fest.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda färs, lök, ägg, salt, peppar och vatten. Blanda örterna med färsen. Smält fettet i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Lägg i klickar av färs och stek på ganska svag värme, 3-4 minuter på varje sida.

Servering

Servera med bulgur blandad med tomat och sallad, samt gärna en yoghurtsås. Ett glutenfritt alternativ till bulgur är quinoa.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)