Lammfärsbakad gul lök

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Lamm på ett annorlunda vis i en kopp av gul lök.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 8 stora gula lökar
  • 400 g lammfärs
  • 2 msk hackad, färsk timjan
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl riven ost
  • 1 msk kvistar från timjan
  • 1.5 dl hönsbuljong eller vitt torrt vin

Gör så här

  1. Skala lökarna, skär dem i två halvor på tvären och koka dem nätt och jämnt mjuka i så mycket vatten att det täcker. Gröp försiktig ut det mesta av innanmätet. Ställ de urgröpta lökskalen tätt i en ugnssäker form.
  2. Hacka det mesta av den urgröpta löken och blanda den med färs, timjan, persilja, svartpeppar, ägg, eventuellt vitlök och salt. Fyll lökskalen med blandningen och strö över ost och rikligt med timjankvistar. Häll buljong eller vin runt om.
  3. Ställ in formen i mitten av ugnen och grädda tills färsen är genomstekt, 20-25 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(20)

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(10)

Pulled pork i hamburgerbröd

(9)

Burgare med chilimajo

(4)

Tarte flambée med kumminkålsallad

(8)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Ungersk gulaschgryta

(128)

Asiatisk färspanna med vitlök och lime

(53)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 8 stora gula lökar
  • 400 g lammfärs
  • 2 msk hackad, färsk timjan
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl riven ost
  • 1 msk kvistar från timjan
  • 1.5 dl hönsbuljong eller vitt torrt vin

Lammfärsbakad gul lök

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Lamm på ett annorlunda vis i en kopp av gul lök.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala lökarna, skär dem i två halvor på tvären och koka dem nätt och jämnt mjuka i så mycket vatten att det täcker. Gröp försiktig ut det mesta av innanmätet. Ställ de urgröpta lökskalen tätt i en ugnssäker form.
  2. Hacka det mesta av den urgröpta löken och blanda den med färs, timjan, persilja, svartpeppar, ägg, eventuellt vitlök och salt. Fyll lökskalen med blandningen och strö över ost och rikligt med timjankvistar. Häll buljong eller vin runt om.
  3. Ställ in formen i mitten av ugnen och grädda tills färsen är genomstekt, 20-25 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(20)

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(10)

Pulled pork i hamburgerbröd

(9)

Burgare med chilimajo

(4)

Tarte flambée med kumminkålsallad

(8)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Ungersk gulaschgryta

(128)

Asiatisk färspanna med vitlök och lime

(53)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies