Lammentrecôte med potatisgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Lammentrecôte som serveras till en krämig potatisgratäng med paprika, rödlök och chèvre.

Tillagningstid: 1 timme + 15 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g lammentrecôte eller lammytterfilé, lammrostbiff
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Potatisgratäng
  • 1 kg potatis
  • 5 dl grädde
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 grillade paprikor, strimlade
  • 1 rödlök. tunt strimlad
  • 150 g chèvre

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Rör ihop grädde, vitlök, salt och peppar.
  2. Varva potatis, paprika och lök i en ugnssäker form. Skiva eller bryt chevren i bitar och lägg högst upp.
  3. Häll över gräddblandningen. Gratinera i mitten av ugnen ca 1 tim. Täck över gratängen om den får för mycket färg innan den är färdig.
  4. Putsa ev lammet. Salta och peppra. Hetta upp 1 msk smör i en stekpanna och stek lammet runt om ett par min.
  5. Lägg i en ugnssäker form och tillaga i mitten av ugnen till en innertemperatur på 55-57°, använd en stektermometer. Eller stek färdigt i pannan. Låt vila ca 5 min och skär sedan i skivor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Pannbiff med löksås och syrade morötter

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lammstek med potatis- och chèvregratäng

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Vildsvinsfräs från Djursnäs

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

Betyg
Betyg
(5)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g lammentrecôte eller lammytterfilé, lammrostbiff
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Potatisgratäng
  • 1 kg potatis
  • 5 dl grädde
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 grillade paprikor, strimlade
  • 1 rödlök. tunt strimlad
  • 150 g chèvre

Lammentrecôte med potatisgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Lammentrecôte som serveras till en krämig potatisgratäng med paprika, rödlök och chèvre.

Tillagningstid: 1 timme + 15 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Rör ihop grädde, vitlök, salt och peppar.
  2. Varva potatis, paprika och lök i en ugnssäker form. Skiva eller bryt chevren i bitar och lägg högst upp.
  3. Häll över gräddblandningen. Gratinera i mitten av ugnen ca 1 tim. Täck över gratängen om den får för mycket färg innan den är färdig.
  4. Putsa ev lammet. Salta och peppra. Hetta upp 1 msk smör i en stekpanna och stek lammet runt om ett par min.
  5. Lägg i en ugnssäker form och tillaga i mitten av ugnen till en innertemperatur på 55-57°, använd en stektermometer. Eller stek färdigt i pannan. Låt vila ca 5 min och skär sedan i skivor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Pannbiff med löksås och syrade morötter

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lammstek med potatis- och chèvregratäng

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lammstek med potatis- och svartrotsgratäng

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Vildsvinsfräs från Djursnäs

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

Betyg
Betyg
(5)