För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lammburgare med baconaioli

Betyg (1-5):
3.59 (39 betyg)

En enkel och snabb burgare med en krämig aioli, sedan behövs bara lite tillbehör.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g lammfärs
  • 1 skalad och finhackad gul lök
  • 2 skalade och finhackade vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 2 dl hackad persilja, basilika och/eller timjan
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • Baconaioli:
  • 60 g bacon
  • 2 dl majonnäs
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk kajennpeppar

Gör så här

  1. Lägg färsen i en bunke. Tillsätt lök, ägg, salt, peppar och vatten och rör ihop. Vänd ner örterna. Smält smöret i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Lägg i klickar av färs och stek på ganska svag värme, 3-4 minuter på varje sida.

Baconaioli

  1. Hetta upp en stekpanna och stek baconskivorna knapriga. Låt skivorna rinna av på hushållspapper. Hacka dem fint och blanda med resten av ingredienserna.
  2. Servera gärna med hamburgerbröd med kruskaklin och frön, salladsblad, skivade tomater och lökringar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sten

2016-09-25

Använde hälften av varje, majonnäs o lättcrème fraiche. Kändes mindre fett o kladdigt. Blev enligt mig ännu godare.

Liknande recept

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

(4)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Bolognese

(9)

Kasslerburgare med ananas och ost

(2)

Godaste köttbullarna

(0)

Sparris- och skinkomelett

(9)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(23)

Högrevsburgare med grillade grönsaker

(19)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 400 g lammfärs
  • 1 skalad och finhackad gul lök
  • 2 skalade och finhackade vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 2 dl hackad persilja, basilika och/eller timjan
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • Baconaioli:
  • 60 g bacon
  • 2 dl majonnäs
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk kajennpeppar

Lammburgare med baconaioli

Betyg (1-5):
3.59 (39 betyg)

En enkel och snabb burgare med en krämig aioli, sedan behövs bara lite tillbehör.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg färsen i en bunke. Tillsätt lök, ägg, salt, peppar och vatten och rör ihop. Vänd ner örterna. Smält smöret i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Lägg i klickar av färs och stek på ganska svag värme, 3-4 minuter på varje sida.

Baconaioli

  1. Hetta upp en stekpanna och stek baconskivorna knapriga. Låt skivorna rinna av på hushållspapper. Hacka dem fint och blanda med resten av ingredienserna.
  2. Servera gärna med hamburgerbröd med kruskaklin och frön, salladsblad, skivade tomater och lökringar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sten

2016-09-25

Använde hälften av varje, majonnäs o lättcrème fraiche. Kändes mindre fett o kladdigt. Blev enligt mig ännu godare.

Liknande recept

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

(4)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Bolognese

(9)

Kasslerburgare med ananas och ost

(2)

Godaste köttbullarna

(0)

Sparris- och skinkomelett

(9)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(23)

Högrevsburgare med grillade grönsaker

(19)