Lammburgare med baconaioli

Betyg (1-5):
3.59 (39 betyg)

En enkel och snabb burgare med en krämig aioli, sedan behövs bara lite tillbehör.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 400 g lammfärs
  • 1 skalad och finhackad gul lök
  • 2 skalade och finhackade vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 2 dl hackad persilja, basilika och/eller timjan
  • 2 msk smör eller margarin
  • Baconaioli:
  • 60 g bacon
  • 2 dl majonnäs
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk kajennpeppar

Gör så här

  1. Lägg färsen i en bunke. Tillsätt lök, ägg, salt, peppar och vatten och rör ihop. Vänd ner örterna. Smält smöret i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Lägg i klickar av färs och stek på ganska svag värme, 3-4 minuter på varje sida.

Baconaioli

  1. Hetta upp en stekpanna och stek baconskivorna knapriga. Låt skivorna rinna av på hushållspapper. Hacka dem fint och blanda med resten av ingredienserna.
  2. Servera gärna med hamburgerbröd med kruskaklin och frön, salladsblad, skivade tomater och lökringar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sten

2016-09-25

Använde hälften av varje, majonnäs o lättcrème fraiche. Kändes mindre fett o kladdigt. Blev enligt mig ännu godare.

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Gazpacho med pizzabullar - Coop

(9)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 400 g lammfärs
  • 1 skalad och finhackad gul lök
  • 2 skalade och finhackade vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 2 dl hackad persilja, basilika och/eller timjan
  • 2 msk smör eller margarin
  • Baconaioli:
  • 60 g bacon
  • 2 dl majonnäs
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk kajennpeppar

Lammburgare med baconaioli

Betyg (1-5):
3.59 (39 betyg)

En enkel och snabb burgare med en krämig aioli, sedan behövs bara lite tillbehör.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg färsen i en bunke. Tillsätt lök, ägg, salt, peppar och vatten och rör ihop. Vänd ner örterna. Smält smöret i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Lägg i klickar av färs och stek på ganska svag värme, 3-4 minuter på varje sida.

Baconaioli

  1. Hetta upp en stekpanna och stek baconskivorna knapriga. Låt skivorna rinna av på hushållspapper. Hacka dem fint och blanda med resten av ingredienserna.
  2. Servera gärna med hamburgerbröd med kruskaklin och frön, salladsblad, skivade tomater och lökringar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sten

2016-09-25

Använde hälften av varje, majonnäs o lättcrème fraiche. Kändes mindre fett o kladdigt. Blev enligt mig ännu godare.

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Gazpacho med pizzabullar - Coop

(9)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies