För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lamm tikka masala med sötpotatis och myntayoghurt

Betyg (1-5):
3.36 (11 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter + tid för marinering
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Marinad:
  • 2 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 1 citron, pressad saft och finrivet skal
  • 4 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 finhackad urkärnad chili
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1.5 tsk salt
  • 600 g lammentrecôte, kycklingfilé eller lårfilé
  • 1 kg sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Myntayoghurt:
  • 2 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 0.5 dl hackad färsk mynta
  • peppar
  • salt
  • Servering:
  • 100 g babyspenat

Gör så här

  1. Blanda marinaden och låt köttet marineras minst en timme, gärna över natten. Grilla 5 minuter runt om och 5 minuter under lock. Låt vila under folie på skärbräda ytterligare 5 minuter.
  2. Skala och skär sötpotatisen i 3-4 centimeter stora bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Pensla med olivolja, salta, peppra och sätt in dem i ugnen cirka 30 minuter.
  3. Blanda yoghurt och mynta. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera lammet med myntayoghurten och färsk babyspenat.

Tips

Skär lammentrecoten i skivor så marineras den snabbare.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kyckling och sötpotatis på plåt

(42)

Rostad kryddkyckling i libabröd

(12)

Kycklingburgare med mangodressing

(17)

Kycklingspett

(11)

Tandoorigrillade kycklingfiléer

(24)

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

(17)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(4)

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

(8)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • Marinad:
  • 2 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 1 citron, pressad saft och finrivet skal
  • 4 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 finhackad urkärnad chili
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1.5 tsk salt
  • 600 g lammentrecôte, kycklingfilé eller lårfilé
  • 1 kg sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Myntayoghurt:
  • 2 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 0.5 dl hackad färsk mynta
  • peppar
  • salt
  • Servering:
  • 100 g babyspenat

Lamm tikka masala med sötpotatis och myntayoghurt

Betyg (1-5):
3.36 (11 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter + tid för marinering
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda marinaden och låt köttet marineras minst en timme, gärna över natten. Grilla 5 minuter runt om och 5 minuter under lock. Låt vila under folie på skärbräda ytterligare 5 minuter.
  2. Skala och skär sötpotatisen i 3-4 centimeter stora bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Pensla med olivolja, salta, peppra och sätt in dem i ugnen cirka 30 minuter.
  3. Blanda yoghurt och mynta. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera lammet med myntayoghurten och färsk babyspenat.

Tips

Skär lammentrecoten i skivor så marineras den snabbare.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kyckling och sötpotatis på plåt

(42)

Rostad kryddkyckling i libabröd

(12)

Kycklingburgare med mangodressing

(17)

Kycklingspett

(11)

Tandoorigrillade kycklingfiléer

(24)

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

(17)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(4)

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

(8)