
Lamm tikka masala med sötpotatis och myntayoghurt
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 40 minuter + tid för marinering
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- Marinad:
- 2 dl turkisk yoghurt (10%)
- 1 liten finhackad gul lök
- 1 citron, pressad saft och finrivet skal
- 4 hackade vitlöksklyftor
- 0.5 finhackad urkärnad chili
- 1 msk malen ingefära
- 1 tsk malen koriander
- 1 tsk gurkmeja
- 1.5 tsk salt
- 600 g lammentrecôte, kycklingfilé eller lårfilé
- 1 kg sötpotatis
- 1 msk olivolja
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 tsk salt
- Myntayoghurt:
- 2 dl turkisk yoghurt (10%)
- 0.5 dl hackad färsk mynta
- peppar
- salt
- Servering:
- 100 g babyspenat
Gör så här
- Blanda marinaden och låt köttet marineras minst en timme, gärna över natten. Grilla 5 minuter runt om och 5 minuter under lock. Låt vila under folie på skärbräda ytterligare 5 minuter.
- Skala och skär sötpotatisen i 3-4 centimeter stora bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Pensla med olivolja, salta, peppra och sätt in dem i ugnen cirka 30 minuter.
- Blanda yoghurt och mynta. Smaka av med salt och peppar.
Servering
Servera lammet med myntayoghurten och färsk babyspenat.
Tips

Skär lammentrecoten i skivor så marineras den snabbare.
Liknande recept
Lamm tikka masala med sötpotatis och myntayoghurt
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 40 minuter + tid för marinering
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda marinaden och låt köttet marineras minst en timme, gärna över natten. Grilla 5 minuter runt om och 5 minuter under lock. Låt vila under folie på skärbräda ytterligare 5 minuter.
- Skala och skär sötpotatisen i 3-4 centimeter stora bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Pensla med olivolja, salta, peppra och sätt in dem i ugnen cirka 30 minuter.
- Blanda yoghurt och mynta. Smaka av med salt och peppar.
Servering
Servera lammet med myntayoghurten och färsk babyspenat.
Tips

Skär lammentrecoten i skivor så marineras den snabbare.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!