Lamm tikka masala med sötpotatis och myntayoghurt

Betyg (1-5):
3.36 (11 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter + tid för marinering
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Marinad:
  • 2 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 1 citron, pressad saft och finrivet skal
  • 4 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 finhackad urkärnad chili
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1.5 tsk salt
  • 600 g lammentrecôte, kycklingfilé eller lårfilé
  • 1 kg sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Myntayoghurt:
  • 2 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 0.5 dl hackad färsk mynta
  • peppar
  • salt
  • Servering:
  • 100 g babyspenat

Gör så här

  1. Blanda marinaden och låt köttet marineras minst en timme, gärna över natten. Grilla 5 minuter runt om och 5 minuter under lock. Låt vila under folie på skärbräda ytterligare 5 minuter.
  2. Skala och skär sötpotatisen i 3-4 centimeter stora bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Pensla med olivolja, salta, peppra och sätt in dem i ugnen cirka 30 minuter.
  3. Blanda yoghurt och mynta. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera lammet med myntayoghurten och färsk babyspenat.

Tips

Skär lammentrecoten i skivor så marineras den snabbare.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Korianderkyckling på spett

(3)

Rostad kryddkyckling i libabröd

(11)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(23)

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

(8)

Kycklingspett

(9)

Tandoorigrillade kycklingfiléer

(23)

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

(14)
19 st
  • Marinad:
  • 2 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 1 citron, pressad saft och finrivet skal
  • 4 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 finhackad urkärnad chili
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1.5 tsk salt
  • 600 g lammentrecôte, kycklingfilé eller lårfilé
  • 1 kg sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Myntayoghurt:
  • 2 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 0.5 dl hackad färsk mynta
  • peppar
  • salt
  • Servering:
  • 100 g babyspenat

Lamm tikka masala med sötpotatis och myntayoghurt

Betyg (1-5):
3.36 (11 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter + tid för marinering
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda marinaden och låt köttet marineras minst en timme, gärna över natten. Grilla 5 minuter runt om och 5 minuter under lock. Låt vila under folie på skärbräda ytterligare 5 minuter.
  2. Skala och skär sötpotatisen i 3-4 centimeter stora bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Pensla med olivolja, salta, peppra och sätt in dem i ugnen cirka 30 minuter.
  3. Blanda yoghurt och mynta. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera lammet med myntayoghurten och färsk babyspenat.

Tips

Skär lammentrecoten i skivor så marineras den snabbare.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Korianderkyckling på spett

(3)

Rostad kryddkyckling i libabröd

(11)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(23)

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

(8)

Kycklingspett

(9)

Tandoorigrillade kycklingfiléer

(23)

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies