Lamm i mandelgräddsås

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

Storkok som bara blir godare om den får stå någon dag eller två. Full av smak och fyllighet.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 8 skalade vitlöksklyftor
  • 25 g grovt hackad färsk ingefära
  • 50 g flagad mandel (50 g = 1 påse)
  • 1 dl vatten
  • 1 dl olja
  • 1 kg lammkött, utan ben, skuret i 3cm kuber
  • 0.5 tsk kardemummafrö eller 10 kapslar
  • 6 kryddnejlikor
  • 1 kanelstång
  • 4 finhackade gula lökar
  • 1 tsk mald koriander
  • 2 tsk mald mald spiskummin
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 3 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk garam masala
  • 2 msk hackad koriander

Gör så här

  1. Mixa vitlök, ingefära, mandel och vatten till en fuktig massa. Ställ åt sidan i en skål. Hetta upp oljan i en tjockbottnad gryta och bryn köttet i omgångar. Ta upp och ställ åt sidan. Lägg de hela kryddorna (kardemumman, kryddnejlikorna och kanelen) i den heta oljan som är kvar i grytan. Lägg i löken och stek under omrörning tills den tar färg.
  2. Sänk värmen och blanda ner den mixade massan samt koriander, spiskummin och cayenne. Stek under omrörning tills det hela fått lite färg. Lägg i det brynta köttet, salt och grädde. Rör om, koka upp, lägg på lock och sänk värmen. Koka tills köttet är mört, ca 1 timme. Rör om då och då. Blanda i garam masala innan serveringen och smaka eventuellt av med mer salt och kryddor. Strö över hackad koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Ljummen linssallad med mandelpesto

(31)

Fläskfiléwok med cashewnötter

(36)

Fläskfilé africana

(40)

Lammfärslimpa med lins- och hasselnötssallad

(1)

Limemarinerad fläskfilé

(6)

Köttgryta med frukt och mandel

(2)

Morotsnudelsallad med biff

(3)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(46)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 8 skalade vitlöksklyftor
  • 25 g grovt hackad färsk ingefära
  • 50 g flagad mandel (50 g = 1 påse)
  • 1 dl vatten
  • 1 dl olja
  • 1 kg lammkött, utan ben, skuret i 3cm kuber
  • 0.5 tsk kardemummafrö eller 10 kapslar
  • 6 kryddnejlikor
  • 1 kanelstång
  • 4 finhackade gula lökar
  • 1 tsk mald koriander
  • 2 tsk mald mald spiskummin
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 3 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 0.5 tsk garam masala
  • 2 msk hackad koriander

Lamm i mandelgräddsås

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

Storkok som bara blir godare om den får stå någon dag eller två. Full av smak och fyllighet.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa vitlök, ingefära, mandel och vatten till en fuktig massa. Ställ åt sidan i en skål. Hetta upp oljan i en tjockbottnad gryta och bryn köttet i omgångar. Ta upp och ställ åt sidan. Lägg de hela kryddorna (kardemumman, kryddnejlikorna och kanelen) i den heta oljan som är kvar i grytan. Lägg i löken och stek under omrörning tills den tar färg.
  2. Sänk värmen och blanda ner den mixade massan samt koriander, spiskummin och cayenne. Stek under omrörning tills det hela fått lite färg. Lägg i det brynta köttet, salt och grädde. Rör om, koka upp, lägg på lock och sänk värmen. Koka tills köttet är mört, ca 1 timme. Rör om då och då. Blanda i garam masala innan serveringen och smaka eventuellt av med mer salt och kryddor. Strö över hackad koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Ljummen linssallad med mandelpesto

(31)

Fläskfiléwok med cashewnötter

(36)

Fläskfilé africana

(40)

Lammfärslimpa med lins- och hasselnötssallad

(1)

Limemarinerad fläskfilé

(6)

Köttgryta med frukt och mandel

(2)

Morotsnudelsallad med biff

(3)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(46)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies