Kycklingspett med kryddig dipp

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Smart plockmat med smak av saffran och honung.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 4 kycklingfiléer
  • 0.5 g saffran
  • 1 liten citron, pressad saft
  • 2 msk honung
  • 1 krm peppar
  • 8 st träspett
  • Dipp:
  • 2 dl gräddfil
  • 25 g dippmix, t ex tortilla eller texas

Gör så här

  1. Låt träspetten ligga i blöt någon timme.<br> Dela varje kycklingfilé på längden i ca 4 strimlor.<br> Blanda saffran, citronsaft, honung, salt och peppar i en skål och lägg ner kycklingstrimlorna så att de marineras väl.<br> Låt stå och dra ca 30 minuter.<br> Trä upp kycklingen på spetten och grilla dem 2 - 3 minuter på varje sida.<br> Blanda dippkryddorna med gräddfilen och servera till kycklingspetten med eventuellt ris och en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxtaco

(7)

Gazpacho med pizzabullar

(10)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(6)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Risfyllda grönsaker

(0)

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris

(2)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 4 kycklingfiléer
  • 0.5 g saffran
  • 1 liten citron, pressad saft
  • 2 msk honung
  • 1 krm peppar
  • 8 st träspett
  • Dipp:
  • 2 dl gräddfil
  • 25 g dippmix, t ex tortilla eller texas

Kycklingspett med kryddig dipp

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Smart plockmat med smak av saffran och honung.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt träspetten ligga i blöt någon timme.<br> Dela varje kycklingfilé på längden i ca 4 strimlor.<br> Blanda saffran, citronsaft, honung, salt och peppar i en skål och lägg ner kycklingstrimlorna så att de marineras väl.<br> Låt stå och dra ca 30 minuter.<br> Trä upp kycklingen på spetten och grilla dem 2 - 3 minuter på varje sida.<br> Blanda dippkryddorna med gräddfilen och servera till kycklingspetten med eventuellt ris och en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxtaco

(7)

Gazpacho med pizzabullar

(10)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(6)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Risfyllda grönsaker

(0)

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris

(2)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies