Kycklingspett i citrongräsmarinad

Kycklingspett i citrongräsmarinad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Citrongräset och sojan ger spetten en asiatisk touch.

Tillagningstid: 30 min + marinering
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
  • 900 g kycklinglårfilé
  • 3 finhackade citrongräs
  • 0.75 dl japansk soja
  • 2 msk olja
  • 0.5 salt
  • Till servering:
  • 1 tsk olivolja
  • 2 citroner i bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingbitarna i 2 delar. Mixa citrongräs med soja, olja och salt. Blanda ihop med kycklingen i en bunke eller i en plastpåse. Låt marinera minst 1 timme, men gärna över natten.
  2. Trä upp på grillspett eller blötlagda träspett. Lägg spetten på en ugnsplåt och grilla i övre delen av ugnen ca 20 min. Salta.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek citronen gyllene, ca 3 min. Servera till kycklingen.

Tips

Mer hetta? Tillsätt chili i marinaden.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kirsten

2015-04-27

Fantastiskt recept! Superenkelt och smidigt. Och till och med tvååringen åt ett helt grillspett! Detta är en riktigt "keeper"!

Kycklingspett i citrongräsmarinad
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 900 g kycklinglårfilé
  • 3 finhackade citrongräs
  • 0.75 dl japansk soja
  • 2 msk olja
  • 0.5 salt
  • Till servering:
  • 1 tsk olivolja
  • 2 citroner i bitar

Kycklingspett i citrongräsmarinad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Citrongräset och sojan ger spetten en asiatisk touch.

Tillagningstid: 30 min + marinering
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingbitarna i 2 delar. Mixa citrongräs med soja, olja och salt. Blanda ihop med kycklingen i en bunke eller i en plastpåse. Låt marinera minst 1 timme, men gärna över natten.
  2. Trä upp på grillspett eller blötlagda träspett. Lägg spetten på en ugnsplåt och grilla i övre delen av ugnen ca 20 min. Salta.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek citronen gyllene, ca 3 min. Servera till kycklingen.

Tips

Mer hetta? Tillsätt chili i marinaden.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kirsten

2015-04-27

Fantastiskt recept! Superenkelt och smidigt. Och till och med tvååringen åt ett helt grillspett! Detta är en riktigt "keeper"!