
Kycklingspett i citrongräsmarinad
Betyg (1-5):
Citrongräset och sojan ger spetten en asiatisk touch.
Tillagningstid: 30 min + marinering
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
- 900 g kycklinglårfilé
- 3 finhackade citrongräs
- 0.75 dl japansk soja
- 2 msk olja
- 0.5 salt
- Till servering:
- 1 tsk olivolja
- 2 citroner i bitar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingbitarna i 2 delar. Mixa citrongräs med soja, olja och salt. Blanda ihop med kycklingen i en bunke eller i en plastpåse. Låt marinera minst 1 timme, men gärna över natten.
- Trä upp på grillspett eller blötlagda träspett. Lägg spetten på en ugnsplåt och grilla i övre delen av ugnen ca 20 min. Salta.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek citronen gyllene, ca 3 min. Servera till kycklingen.
Tips

Mer hetta? Tillsätt chili i marinaden.
Kycklingspett i citrongräsmarinad
Betyg (1-5):
Citrongräset och sojan ger spetten en asiatisk touch.
Tillagningstid: 30 min + marinering
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingbitarna i 2 delar. Mixa citrongräs med soja, olja och salt. Blanda ihop med kycklingen i en bunke eller i en plastpåse. Låt marinera minst 1 timme, men gärna över natten.
- Trä upp på grillspett eller blötlagda träspett. Lägg spetten på en ugnsplåt och grilla i övre delen av ugnen ca 20 min. Salta.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek citronen gyllene, ca 3 min. Servera till kycklingen.
Tips

Mer hetta? Tillsätt chili i marinaden.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2015-04-27
Fantastiskt recept! Superenkelt och smidigt. Och till och med tvååringen åt ett helt grillspett! Detta är en riktigt "keeper"!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Kirsten
2015-04-27
Fantastiskt recept! Superenkelt och smidigt. Och till och med tvååringen åt ett helt grillspett! Detta är en riktigt "keeper"!