Kycklingspett i citrongräsmarinad
  • Tid 30 min + marinering
  • Ugn 200º

Kycklingspett i citrongräsmarinad

4.5 (2 betyg)

Citrongräset och sojan ger spetten en asiatisk touch.

  • Tillagningstid 30 min + marinering
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 900 g kycklinglårfilé
  • 3 finhackade citrongräs
  • 0.75 dl japansk soja
  • 2 msk olja
  • 0.5 salt
Till servering:
  • 1 tsk olivolja
  • 2 citroner i bitar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingbitarna i 2 delar. Mixa citrongräs med soja, olja och salt. Blanda ihop med kycklingen i en bunke eller i en plastpåse. Låt marinera minst 1 timme, men gärna över natten.

  2. 2

    Trä upp på grillspett eller blötlagda träspett. Lägg spetten på en ugnsplåt och grilla i övre delen av ugnen ca 20 min. Salta.

  3. 3

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek citronen gyllene, ca 3 min. Servera till kycklingen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Mer hetta? Tillsätt chili i marinaden.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kirsten

    Fantastiskt recept! Superenkelt och smidigt. Och till och med tvååringen åt ett helt grillspett! Detta är en riktigt "keeper"!