Kycklingsoppa med matmuffins
  • Tid 50 min
  • Ugn 200º

Kycklingsoppa med matmuffins

3.6 (5 betyg)

Detta recept ger även 8 matmuffins.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 21
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklingfilé
  • 0.5 msk olivolja
  • 2 tsk curry
  • 2 skivade morötter
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 4 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 70 g babyspenat
  • salt
Matmuffins:
  • 250 g kvarg (0,1%)
  • 2 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl bovetemjöl
  • 2 dl pumpakärnor
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • smör och ost till servering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Muffins: Sätt ugnen på 200°. Blanda kvarg och ägg i en bunke. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggblandningen.

  2. 2

    Klicka smeten i en inoljad muffinsplåt eller i bullformar. Grädda mitt i ugnen 15–17 min.

Soppa:

  1. 1

    Skär kycklingfiléerna i bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen till fin stekyta. Krydda med curry och lite salt.

  2. 2

    Låt morötter, lök och vitlök steka med någon min. Häll på kokosmjölk, vatten och buljongtärning. Låt sjuda i 10 min. Vänd ner spenat vid servering. Servera med matmuffins, smör och ost.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Cecilia Hansson

    Gott! 2åringen tyckte också om det.