Kycklinglårfilé med kumquatsirap

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.04 (28 betyg)

Fågel med sötsyrlig citrusdoftande sås.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Kumquatsirap:
  • 10 skivade kumquater, alt 0,5 finhackad apelsin
  • 2 skalade, skivade vitlöksklyftor
  • 2 tsk riven ingefära
  • 2 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 2 msk vinäger
  • 1 skivad röd chili
  • 1 tsk salt
  • Kycklingrubb:
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk stötta fänkålsfrön eller malen bockhornsklöver
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till kumquatsirapen i en kastrull. Låt koka på stark värme tills blandningen börjar tjockna och skummar ordentligt, cirka 10 minuter. Ta den från värmen. När den svalnat tjocknar den ytterligare.
  2. Blanda kryddorna och lägg dem på ett fat. Gnugga kycklingen i kryddorna, runt hela filén. Grilla kycklingen runt om på stark värme, sammanlagt cirka 15 minuter. Ringla kumquatsirapen över kycklingen.

Servering

Servera gärna med en matvete-, couscous- eller bulgursallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kyckling med ajvarvinägrett och bulgursallad

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(97)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingwrap med grön hummus

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Korianderkyckling på spett

Betyg
Betyg
(3)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • Kumquatsirap:
  • 10 skivade kumquater, alt 0,5 finhackad apelsin
  • 2 skalade, skivade vitlöksklyftor
  • 2 tsk riven ingefära
  • 2 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 2 msk vinäger
  • 1 skivad röd chili
  • 1 tsk salt
  • Kycklingrubb:
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk stötta fänkålsfrön eller malen bockhornsklöver
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1.5 tsk salt

Kycklinglårfilé med kumquatsirap

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.04 (28 betyg)

Fågel med sötsyrlig citrusdoftande sås.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till kumquatsirapen i en kastrull. Låt koka på stark värme tills blandningen börjar tjockna och skummar ordentligt, cirka 10 minuter. Ta den från värmen. När den svalnat tjocknar den ytterligare.
  2. Blanda kryddorna och lägg dem på ett fat. Gnugga kycklingen i kryddorna, runt hela filén. Grilla kycklingen runt om på stark värme, sammanlagt cirka 15 minuter. Ringla kumquatsirapen över kycklingen.

Servering

Servera gärna med en matvete-, couscous- eller bulgursallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kyckling med ajvarvinägrett och bulgursallad

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(97)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingwrap med grön hummus

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Korianderkyckling på spett

Betyg
Betyg
(3)