Kycklingklubba med rotfruktsgratäng

Betyg (1-5):
3.45 (11 betyg)

Kyckling drumsticks och en härlig gratäng av rotfruker.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 900 g kycklingklubbor
  • 500 g potatis
  • 500 g rotselleri
  • 4 morötter
  • 2 salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 80 g parmesanost, finriven
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Salta kycklingklubborna och rosta mitt i ugnen tills köttet lätt lossnar från benet, ca 30 min.
  2. Skala potatis, rotselleri och morot. Skiva i tunna skivor och lägg i en kastrull med salladslök, vitlök, mjölk, grädde och salt. Låt sjuda ca 20 min, rör då och då.
  3. Häll i en ugnsform och strö över parmesan. Höj temperaturen i ugnen 20° och gratinera tills gyllene och rotsakerna är genomkokta. Servera rotfruktsgratängen med de saftiga kycklingklubborna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars

2016-10-07

Bilderna är kycklingben, receptet är kycklingklubbor

Liknande recept

Kycklingfärsspett med grekisk sallad

(2)

Kyckling- och mozzarellapizza

(2)

Parmesan- och fröpanerad kyckling

(116)

Kyckling och mozzarella i citronsirap

(104)

Matig melonsallad med bönor, fetaost och kyckling

(31)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(3)

Lasagne med kyckling, tomat, gröna oliver och halloumi

(61)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 900 g kycklingklubbor
  • 500 g potatis
  • 500 g rotselleri
  • 4 morötter
  • 2 salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 80 g parmesanost, finriven
  • 1.5 tsk salt

Kycklingklubba med rotfruktsgratäng

Betyg (1-5):
3.45 (11 betyg)

Kyckling drumsticks och en härlig gratäng av rotfruker.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Salta kycklingklubborna och rosta mitt i ugnen tills köttet lätt lossnar från benet, ca 30 min.
  2. Skala potatis, rotselleri och morot. Skiva i tunna skivor och lägg i en kastrull med salladslök, vitlök, mjölk, grädde och salt. Låt sjuda ca 20 min, rör då och då.
  3. Häll i en ugnsform och strö över parmesan. Höj temperaturen i ugnen 20° och gratinera tills gyllene och rotsakerna är genomkokta. Servera rotfruktsgratängen med de saftiga kycklingklubborna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars

2016-10-07

Bilderna är kycklingben, receptet är kycklingklubbor

Liknande recept

Kycklingfärsspett med grekisk sallad

(2)

Kyckling- och mozzarellapizza

(2)

Parmesan- och fröpanerad kyckling

(116)

Kyckling och mozzarella i citronsirap

(104)

Matig melonsallad med bönor, fetaost och kyckling

(31)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

(3)

Lasagne med kyckling, tomat, gröna oliver och halloumi

(61)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies