Kycklingklubba med rotfruktsgratäng

Betyg (1-5):
3.5 (10 betyg)

Kyckling drumsticks och en härlig gratäng av rotfruker.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 900 g kycklingklubbor
  • 500 g potatis
  • 500 g rotselleri
  • 4 morötter
  • 2 salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 80 g parmesanost, finriven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Salta kycklingklubborna och rosta mitt i ugnen tills köttet lätt lossnar från benet, ca 30 min.
  2. Skala potatis, rotselleri och morot. Skiva i tunna skivor och lägg i en kastrull med salladslök, vitlök, mjölk, grädde och salt. Låt sjuda ca 20 min, rör då och då.
  3. Häll i en ugnsform och strö över parmesan. Höj temperaturen i ugnen 20° och gratinera tills gyllene och rotsakerna är genomkokta. Servera rotfruktsgratängen med de saftiga kycklingklubborna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars

2016-10-07

Bilderna är kycklingben, receptet är kycklingklubbor

Liknande recept

Parmesan- och fröpanerad kyckling - Coop

(116)

Kycklingfärsspett med grekisk sallad - Coop

(2)

Kyckling- och mozzarellapizza - Coop

(2)

Ugnsrostad blomkål med ostsås och kycklingbacon - Coop

(5)

Fyllda tomater med parmesan och kyckling - Coop

(10)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple - Coop

(2)

Grillad kyckling med parmesankräm - Coop

(2)

Matig melonsallad med bönor, fetaost och kyckling - Coop

(31)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 900 g kycklingklubbor
  • 500 g potatis
  • 500 g rotselleri
  • 4 morötter
  • 2 salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 80 g parmesanost, finriven

Kycklingklubba med rotfruktsgratäng

Betyg (1-5):
3.5 (10 betyg)

Kyckling drumsticks och en härlig gratäng av rotfruker.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Salta kycklingklubborna och rosta mitt i ugnen tills köttet lätt lossnar från benet, ca 30 min.
  2. Skala potatis, rotselleri och morot. Skiva i tunna skivor och lägg i en kastrull med salladslök, vitlök, mjölk, grädde och salt. Låt sjuda ca 20 min, rör då och då.
  3. Häll i en ugnsform och strö över parmesan. Höj temperaturen i ugnen 20° och gratinera tills gyllene och rotsakerna är genomkokta. Servera rotfruktsgratängen med de saftiga kycklingklubborna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars

2016-10-07

Bilderna är kycklingben, receptet är kycklingklubbor

Liknande recept

Parmesan- och fröpanerad kyckling - Coop

(116)

Kycklingfärsspett med grekisk sallad - Coop

(2)

Kyckling- och mozzarellapizza - Coop

(2)

Ugnsrostad blomkål med ostsås och kycklingbacon - Coop

(5)

Fyllda tomater med parmesan och kyckling - Coop

(10)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple - Coop

(2)

Grillad kyckling med parmesankräm - Coop

(2)

Matig melonsallad med bönor, fetaost och kyckling - Coop

(31)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies