Kycklingklubba med rotfruktsgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.45 (11 betyg)

Kyckling drumsticks och en härlig gratäng av rotfruker.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 900 g kycklingklubbor
  • 500 g potatis
  • 500 g rotselleri
  • 4 morötter
  • 2 salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 80 g parmesanost, finriven
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Salta kycklingklubborna och rosta mitt i ugnen tills köttet lätt lossnar från benet, ca 30 min.
  2. Skala potatis, rotselleri och morot. Skiva i tunna skivor och lägg i en kastrull med salladslök, vitlök, mjölk, grädde och salt. Låt sjuda ca 20 min, rör då och då.
  3. Häll i en ugnsform och strö över parmesan. Höj temperaturen i ugnen 20° och gratinera tills gyllene och rotsakerna är genomkokta. Servera rotfruktsgratängen med de saftiga kycklingklubborna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars

2016-10-07

Bilderna är kycklingben, receptet är kycklingklubbor

Liknande recept

Spara recept

Parmesan- och fröpanerad kyckling

Betyg
Betyg
(118)
Spara recept

Matig melonsallad med bönor, fetaost och kyckling

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Kyckling- och mozzarellapizza

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kyckling och mozzarella i citronsirap

Betyg
Betyg
(105)
Spara recept

Grekisk sallad med kyckling

Betyg
Betyg
(5)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 900 g kycklingklubbor
  • 500 g potatis
  • 500 g rotselleri
  • 4 morötter
  • 2 salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 80 g parmesanost, finriven
  • 1.5 tsk salt

Kycklingklubba med rotfruktsgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.45 (11 betyg)

Kyckling drumsticks och en härlig gratäng av rotfruker.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Salta kycklingklubborna och rosta mitt i ugnen tills köttet lätt lossnar från benet, ca 30 min.
  2. Skala potatis, rotselleri och morot. Skiva i tunna skivor och lägg i en kastrull med salladslök, vitlök, mjölk, grädde och salt. Låt sjuda ca 20 min, rör då och då.
  3. Häll i en ugnsform och strö över parmesan. Höj temperaturen i ugnen 20° och gratinera tills gyllene och rotsakerna är genomkokta. Servera rotfruktsgratängen med de saftiga kycklingklubborna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars

2016-10-07

Bilderna är kycklingben, receptet är kycklingklubbor

Liknande recept

Spara recept

Parmesan- och fröpanerad kyckling

Betyg
Betyg
(118)
Spara recept

Matig melonsallad med bönor, fetaost och kyckling

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Kyckling- och mozzarellapizza

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kyckling och mozzarella i citronsirap

Betyg
Betyg
(105)
Spara recept

Grekisk sallad med kyckling

Betyg
Betyg
(5)