
Grillad kyckling med caesarpotatissallad
Grillad kycklinglårfilé med ljummen potatissallad, caesardressing och grillad tomatsalsa. Bjud på det här och middagsgästerna kommer att tacka dig!
- 1 kg kycklinglårfilé
- 2 msk flingsalt
- 1 kruka timjan
- 1 tsk chiliflakes
- 250 g grön sparris, ansad
- 2 citroner, i halvor
- Potatissallad
- 1 kg små potatisar
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 140 g bacon, i breda strimlor
- 1 romansallad
- 50 g parmesanost, hyvlad
- 2 dl krutonger
- Caesardressing
- 1 ägg
- 6 sardeller
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 2 dl neutral olja
- 50 g parmesanost, finriven
- salt och svartpeppar
- Grillad tomatsalsa
- 400 g körsbärstomater, på kvist
- 1 liten rödlök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 1 kruka basilika
- 1 msk olivolja
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Potatissallad: Blanda potatis, olja och salt på en plåt . Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 30 min. Stek baconet knaprigt i torr panna. Riv romansalladen i bitar.
Caesardressing:
- Knäck ägget i en smal mixerbunke och tillsätt sardeller, vitlök, vinäger och senap. Häll i oljan och mixa tills konsistensen blir tjock och krämig, ca 15 sek. Vänd ner parmesanen och smaka av med salt och peppar.
Tomatsalsa:
- Grilla tomaterna tills de blir mjuka. Mosa dem med en gaffel och blanda med lök, basilikablad och olja. Smaka av med salt och peppar.
- Vik ut kycklinglårfiléerna och salta runt om. Lägg på timjankvistar och rulla ihop igen. Strö över chiliflakes och lägg kycklingen med skarven nedåt på grillen. Grilla kycklingen på båda sidor tills den är genomstekt och har fin färg. Grilla sparrisen hastigt och citronhalvorna till fin färg.
- Skär sparrisen i mindre bitar och vänd ihop med potatis, romansallad och 1 dl av dressingen. Toppa med bacon, hyvlad parmesan och krutonger. Servera med kycklingen, tomatsalsan, grillad citron och resten av dressingen.
Grillad kyckling med caesarpotatissallad
Grillad kycklinglårfilé med ljummen potatissallad, caesardressing och grillad tomatsalsa. Bjud på det här och middagsgästerna kommer att tacka dig!
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Potatissallad: Blanda potatis, olja och salt på en plåt . Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 30 min. Stek baconet knaprigt i torr panna. Riv romansalladen i bitar.
Caesardressing:
- Knäck ägget i en smal mixerbunke och tillsätt sardeller, vitlök, vinäger och senap. Häll i oljan och mixa tills konsistensen blir tjock och krämig, ca 15 sek. Vänd ner parmesanen och smaka av med salt och peppar.
Tomatsalsa:
- Grilla tomaterna tills de blir mjuka. Mosa dem med en gaffel och blanda med lök, basilikablad och olja. Smaka av med salt och peppar.
- Vik ut kycklinglårfiléerna och salta runt om. Lägg på timjankvistar och rulla ihop igen. Strö över chiliflakes och lägg kycklingen med skarven nedåt på grillen. Grilla kycklingen på båda sidor tills den är genomstekt och har fin färg. Grilla sparrisen hastigt och citronhalvorna till fin färg.
- Skär sparrisen i mindre bitar och vänd ihop med potatis, romansallad och 1 dl av dressingen. Toppa med bacon, hyvlad parmesan och krutonger. Servera med kycklingen, tomatsalsan, grillad citron och resten av dressingen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-07-27
Jätte gott.
2020-06-15
Hej Malin. Tack för att du kommenterade det! Vi lägger till den. Det ska vara en klyfta :) /Maja, redaktör
2020-06-10
Grym rätt! I ingredienslistaN saknas dock vitlök till ceasardressingen, står med dock i beskrivningen. Chansa på en klyfta!
2020-06-05
Lätt vet jag inte om jag tycker receptet är, det är rätt långa moment. Men fantastiskt gott! Första gången lyckades jag med dressingen men andra gången skar den sig och blev vattnig trots att jag vispade länge.
2020-05-24
Riktigt gott!
2020-04-08
Mycket god och lättlagad rätt som alla i familjen gillar, 6-45 år.
2019-08-28
Så gott & enkelt! Bjöd våra vänner på denna rätt i somras och faten länsades. Helt klart en favoriträtt jag kommer att göra om.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Charlotta
2020-07-27
Jätte gott.
2020-06-15
Hej Malin. Tack för att du kommenterade det! Vi lägger till den. Det ska vara en klyfta :) /Maja, redaktör
Malin
2020-06-10
Grym rätt! I ingredienslistaN saknas dock vitlök till ceasardressingen, står med dock i beskrivningen. Chansa på en klyfta!
Pia
2020-06-05
Lätt vet jag inte om jag tycker receptet är, det är rätt långa moment. Men fantastiskt gott! Första gången lyckades jag med dressingen men andra gången skar den sig och blev vattnig trots att jag vispade länge.
Hanna
2020-05-24
Riktigt gott!
Emma
2020-04-08
Mycket god och lättlagad rätt som alla i familjen gillar, 6-45 år.
Ann-Sofie
2019-08-28
Så gott & enkelt! Bjöd våra vänner på denna rätt i somras och faten länsades. Helt klart en favoriträtt jag kommer att göra om.