Kycklingklubba med mangoglaze

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 kycklingklubbor
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 liter vatten
  • Glaze:
  • 1 msk soja
  • 1 dl mango chutney
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk honung
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk ketchup
  • Till servering:
  • 0.5 dl rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Tina kycklingen om den är fryst. Koka upp vatten och buljongtärningar. Lägg i och sjud klubborna i buljongen ca 20 minuter. Lyft upp dem och låt svalna. Vispa ihop ingredienserna till glazen.
  2. Grilla kycklingklubborna snabbt (ca 3 min) på utegrill eller i ugnen. Pensla försiktigt med lite av glazen under tiden. Pensla även klubborna med glazen när de är färdiggrillade, rikligt så att den täcker hela klubban.

Servering

Servera med ugnsbakade potatisklyftor och grönsaker. Strö ev över lite sesamfrön.

Tips

Spara hönsbuljongen och använd som bas till soppa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kyckling med ajvarvinägrett och bulgursallad

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Kycklingscallopine med luktärter

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(135)
Spara recept

Strutsfärsjärpar med quinoasallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 4 kycklingklubbor
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 liter vatten
  • Glaze:
  • 1 msk soja
  • 1 dl mango chutney
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk honung
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk ketchup
  • Till servering:
  • 0.5 dl rostade sesamfrön

Kycklingklubba med mangoglaze

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina kycklingen om den är fryst. Koka upp vatten och buljongtärningar. Lägg i och sjud klubborna i buljongen ca 20 minuter. Lyft upp dem och låt svalna. Vispa ihop ingredienserna till glazen.
  2. Grilla kycklingklubborna snabbt (ca 3 min) på utegrill eller i ugnen. Pensla försiktigt med lite av glazen under tiden. Pensla även klubborna med glazen när de är färdiggrillade, rikligt så att den täcker hela klubban.

Servering

Servera med ugnsbakade potatisklyftor och grönsaker. Strö ev över lite sesamfrön.

Tips

Spara hönsbuljongen och använd som bas till soppa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kyckling med ajvarvinägrett och bulgursallad

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Kycklingscallopine med luktärter

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(135)
Spara recept

Strutsfärsjärpar med quinoasallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)