Kycklinggryta med kokosmjölk

Kycklinggryta med kokosmjölk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(43)

God och enkel thaigryta med kyckling och kokosmjölk, serveras med ris.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 3 dl jasminris eller basmatiris
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk riven ingefära
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 1 citrongräs
  • 2 tsk olivolja
  • 8 kycklinglårfilé (ca 500 g)
  • 70 g färsk spenat
  • 1 kruka koriander, grovhackad
  • 1 lime i klyftor
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda kokosmjölken med fisksås, ingefära, sambal oelek och finhackat eller utbankat citrongräs.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen till fin färg. Salta och peppra. Häll över kokosmjölksblandningen och låt småputtra under lock ca 20 min. Vänd ner spenaten.
  4. Servera med färsk koriander och lime.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2021-05-05

Jättegott och snabbt att göra! Jag la till lite rödlök, vitlök och squash som jag hade i kylen. Ett önskemål: Skulle ni kunna lägga till antal kcal per portion för era recept?

Petra

2020-04-05

Fantastisk smak och tar nästan ingen tid!

Ulf

2019-01-31

Mycket god och enkel att laga.

Kycklinggryta med kokosmjölk
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl jasminris eller basmatiris
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk riven ingefära
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 1 citrongräs
  • 2 tsk olivolja
  • 8 kycklinglårfilé (ca 500 g)
  • 70 g färsk spenat
  • 1 kruka koriander, grovhackad
  • 1 lime i klyftor
  • 0.5 tsk salt

Kycklinggryta med kokosmjölk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(43)

God och enkel thaigryta med kyckling och kokosmjölk, serveras med ris.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda kokosmjölken med fisksås, ingefära, sambal oelek och finhackat eller utbankat citrongräs.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen till fin färg. Salta och peppra. Häll över kokosmjölksblandningen och låt småputtra under lock ca 20 min. Vänd ner spenaten.
  4. Servera med färsk koriander och lime.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2021-05-05

Jättegott och snabbt att göra! Jag la till lite rödlök, vitlök och squash som jag hade i kylen. Ett önskemål: Skulle ni kunna lägga till antal kcal per portion för era recept?

Petra

2020-04-05

Fantastisk smak och tar nästan ingen tid!

Ulf

2019-01-31

Mycket god och enkel att laga.