Kycklinggryta med indiska smaker

Betyg (1-5):
3.38 (32 betyg)

Smakrik snabblagad gryta med kycklingfärs, färsk ingefära och koriander.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 3 dl ris
  • neutral olja till stekning
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 20 g färsk ingefära, tunt strimlad
  • 2 msk mald gurkmeja
  • 2 msk mald koriander
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 morot, tunt strimlad
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • salt
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvsiningen på förpackningen. Hetta upp olja i en gryta och stek färs, lök, vitlök och ingefära tillsammans med de torra kryddorna under omrörning, tills färsen är genomstekt.
  2. Till sätt morot, buljongtärning och vatten. Låt puttra ihop några minuter. Smaka av med salt. Servera grytan med ris och färsk koriander

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Victor

2019-03-15

Gott!

Liknande recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(55)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(118)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 3 dl ris
  • neutral olja till stekning
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 20 g färsk ingefära, tunt strimlad
  • 2 msk mald gurkmeja
  • 2 msk mald koriander
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 morot, tunt strimlad
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • salt
  • 1 kruka färsk koriander

Kycklinggryta med indiska smaker

Betyg (1-5):
3.38 (32 betyg)

Smakrik snabblagad gryta med kycklingfärs, färsk ingefära och koriander.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvsiningen på förpackningen. Hetta upp olja i en gryta och stek färs, lök, vitlök och ingefära tillsammans med de torra kryddorna under omrörning, tills färsen är genomstekt.
  2. Till sätt morot, buljongtärning och vatten. Låt puttra ihop några minuter. Smaka av med salt. Servera grytan med ris och färsk koriander

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Victor

2019-03-15

Gott!

Liknande recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(55)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(118)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies