Kycklingcurrysoppa med äpple
  • Tid 30 min

Kycklingcurrysoppa med äpple

3.64 (55 betyg)

Krämig med lagom mycket currysmak.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 2 msk majs- eller solrosolja
  • 2 msk curry
  • 100 g skivade salladslökar
  • 1 tärnat äpple
  • 4 dl kokosmjölk
  • 5 dl vatten
  • 1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
  • 500 g kycklinglårfilé i bitar
  • 300 g skivade morötter
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 tsk chili- eller kajennpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp olja i en rymlig panna och bryn currypulvret 30 sekunder. Tillsätt lök och äpple, fräs ytterligare 1 minut.

  2. 2

    Slå på kokosmjölk, vatten och buljongtärning, Låt alltsammans koka upp. Lägg i kyckling, morötter, salt och peppar. Låt puttra cirka 15 minuter under lock.

Servering

Servera gärna med ett gott bröd.
Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Jessica

    Supergod!!!

  • Anna Bjärntoft

    Supergod! Härlig höstsoppa med sting!

  • Emma S

    En av mina favoritsoppor, den är så god!

  • KingLan

    i loved it nice one