Kycklingcurry med picklad rödlök

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olja
  • 3 skivade morötter
  • 15 cm strimlad purjolök
  • 1 tärnat äpple
  • 1 msk curry
  • 1 msk vetemjöl
  • 6 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 4 portioner ris

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en gryta och bryn kycklingen runt om. Tillsätt morot, purjolök, äpple och curry. Stek under omrörning ytterligare någon minut. Pudra över mjöl och tillsätt vatten, buljongtärning och salt. Koka upp och sjud ca 10 min. Tillsätt grädde och koka upp igen.
  2. Servera med ris och gärna picklad rödlök.

Picklad rödlök:

  1. Blanda ½ dl ättika, 1 dl socker och 1½ dl vatten, rör tills sockret löst sig. Lägg i 2 skivade rödlökar och låt stå i ca 30 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lillvor

2017-01-08

Kunde ha smakat lite mer. Jag fick blanda i mer kryddor!

Fredrik

2016-06-16

Väldigt gott (körde dock strimlad bröstfilé istället för lårfilé)!

ingrid sommarmo

2015-08-24

Ni har bra varor och fina recept!

Liknande recept

Kerala curry-kyckling

(9)

Kycklingrulader med färska örter

(6)

Frikadeller i currysås

(9)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Dillkokt kyckling

(7)

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

(7)

Kycklingburgare med chiliaioli

(9)

Dillkokta kycklinglår

(3)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olja
  • 3 skivade morötter
  • 15 cm strimlad purjolök
  • 1 tärnat äpple
  • 1 msk curry
  • 1 msk vetemjöl
  • 6 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 4 portioner ris

Kycklingcurry med picklad rödlök

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en gryta och bryn kycklingen runt om. Tillsätt morot, purjolök, äpple och curry. Stek under omrörning ytterligare någon minut. Pudra över mjöl och tillsätt vatten, buljongtärning och salt. Koka upp och sjud ca 10 min. Tillsätt grädde och koka upp igen.
  2. Servera med ris och gärna picklad rödlök.

Picklad rödlök:

  1. Blanda ½ dl ättika, 1 dl socker och 1½ dl vatten, rör tills sockret löst sig. Lägg i 2 skivade rödlökar och låt stå i ca 30 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lillvor

2017-01-08

Kunde ha smakat lite mer. Jag fick blanda i mer kryddor!

Fredrik

2016-06-16

Väldigt gott (körde dock strimlad bröstfilé istället för lårfilé)!

ingrid sommarmo

2015-08-24

Ni har bra varor och fina recept!

Liknande recept

Kerala curry-kyckling

(9)

Kycklingrulader med färska örter

(6)

Frikadeller i currysås

(9)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Dillkokt kyckling

(7)

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

(7)

Kycklingburgare med chiliaioli

(9)

Dillkokta kycklinglår

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies