Kycklingburgare på kycklingfärs

Kycklingburgare på kycklingfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(81)

Roligt och gott alternativ till den klassiska varianten.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • 600 g kycklingfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 2 skivade tomater
  • 1 skivad avokado
  • 120 g lagrad ost eller mögelost, skivad
  • 1 skivad lök, röd eller gul
  • 1.5 dl mango chutney
  • 4 salladsblad
  • 4 bröd

Gör så här

  1. Rör ihop färs, lök och kryddor. Forma till 8 biffar. Pensla biffarna med olja runt om. Lägg en bit aluminiumfolie på grillgallret och lägg sedan på burgarna. Grilla på båda sidor, cirka 10 minuter sammanlagt.
  2. Servera med tillbehör du gillar. Vi serverade med skivad rödlök, klyftpotatis, tomat, avokado, ädelost och grillat bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gustaf

2016-12-13

Funkar ännu bättre med RÖKT paprikapulver! :)

Caroline

2013-05-22

Riktigt fräsch!

Kycklingburgare på kycklingfärs
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g kycklingfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 2 skivade tomater
  • 1 skivad avokado
  • 120 g lagrad ost eller mögelost, skivad
  • 1 skivad lök, röd eller gul
  • 1.5 dl mango chutney
  • 4 salladsblad
  • 4 bröd

Kycklingburgare på kycklingfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(81)

Roligt och gott alternativ till den klassiska varianten.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Rör ihop färs, lök och kryddor. Forma till 8 biffar. Pensla biffarna med olja runt om. Lägg en bit aluminiumfolie på grillgallret och lägg sedan på burgarna. Grilla på båda sidor, cirka 10 minuter sammanlagt.
  2. Servera med tillbehör du gillar. Vi serverade med skivad rödlök, klyftpotatis, tomat, avokado, ädelost och grillat bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gustaf

2016-12-13

Funkar ännu bättre med RÖKT paprikapulver! :)

Caroline

2013-05-22

Riktigt fräsch!