För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kycklingburgare med gurksås

Betyg (1-5):
3.05 (20 betyg)

Goda kycklingburgare med smak av salvia och salladslök toppade med en fräsch gurksås.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 bröd
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 dl hackad salladslök
  • 1 tsk hackad färsk salvia
  • 0.5 citron, pressad saft och rivet skal
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • Gurksås:
  • 2 dl turkisk eller grekisk matyoghurt (10%)
  • 1.5 dl bostongurka
  • 1 dl majonnäs
  • Till servering:
  • 100 g salladsblad
  • 0.5 skivad gurka

Gör så här

  1. Finhacka kycklingen eller mixa någon sekund i en matberedare tills det blir en färs.

Gurksås

  1. Blanda färsen med lök, salvia, citron, salt och peppar. Forma smeten till fyra burgare.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna på medelstark till svag värme, 4-5 minuter på varje sida.
  3. Blanda alla ingredienser till gurksåsen. Servera kycklingburgaren med salladsblad och gurkskivor.

Servering

Salladsblad och gurkskivor

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



lol

2015-03-31

jAW

Niklas

2012-10-16

Prova ikväll, jättegott!

Liknande recept

Indisk kycklinggryta

(12)

Korianderkyckling på spett

(3)

Tandoorikyckling med ris

(22)

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

(8)

Currykyckling

(65)

Lamm tikka masala med sötpotatis och myntayoghurt

(11)

Sweet chilikyckling med krämig romansallad

(21)

Pastaknyten med kyckling och ljumma tomater

(76)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 4 bröd
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 dl hackad salladslök
  • 1 tsk hackad färsk salvia
  • 0.5 citron, pressad saft och rivet skal
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • Gurksås:
  • 2 dl turkisk eller grekisk matyoghurt (10%)
  • 1.5 dl bostongurka
  • 1 dl majonnäs
  • Till servering:
  • 100 g salladsblad
  • 0.5 skivad gurka

Kycklingburgare med gurksås

Betyg (1-5):
3.05 (20 betyg)

Goda kycklingburgare med smak av salvia och salladslök toppade med en fräsch gurksås.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Finhacka kycklingen eller mixa någon sekund i en matberedare tills det blir en färs.

Gurksås

  1. Blanda färsen med lök, salvia, citron, salt och peppar. Forma smeten till fyra burgare.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna på medelstark till svag värme, 4-5 minuter på varje sida.
  3. Blanda alla ingredienser till gurksåsen. Servera kycklingburgaren med salladsblad och gurkskivor.

Servering

Salladsblad och gurkskivor

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



lol

2015-03-31

jAW

Niklas

2012-10-16

Prova ikväll, jättegott!

Liknande recept

Indisk kycklinggryta

(12)

Korianderkyckling på spett

(3)

Tandoorikyckling med ris

(22)

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

(8)

Currykyckling

(65)

Lamm tikka masala med sötpotatis och myntayoghurt

(11)

Sweet chilikyckling med krämig romansallad

(21)

Pastaknyten med kyckling och ljumma tomater

(76)