Kycklingbiffar med äpple och curry i krämig sås

Betyg (1-5):
3.85 (26 betyg)

Saftiga biffar gjorda på kycklingfärs smaksatta med mango chutney, äpple och curry med en krämig sås.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 4 dl ris
  • 0.5 isbergssalladshuvud
  • Kycklingbiffar
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 äpple, grovt rivet
  • 1 msk curry
  • 0.5 dl mango chutney
  • 2 tsk olja till stekning
  • 3 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skölj salladsbladen ordentligt i kallt vatten.
  2. Blanda färsen med äpple, curry, mango chutney och salt. Hetta upp en nonstickstekpanna med lite olja i. Klicka i färssmeten och stek små biffar tills de är genomstekta och har fin ljus stekyta på båda sidor.
  3. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningen. Häll i grädden och låt sjuda ca 8 min. Servera med ris och sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Berit

2018-05-16

Saftigt o gott. Sparade hälften i frysen. Inte dumt o hitta senare.

Helena

2018-05-06

Ny favorit hos oss. Gör dubbelt upp och frys in när du ändå håller på.

Kalas-Oscar

2018-04-10

Bytte på vispgrädde (3 dl) och vatten (1 dl)! Lade även till några klyftor vitlök. Mor tyckte det var så lättlagat, enkelgott mitt-i-veckan snabbt, hon vile ha en utskrift...

Liknande recept

Grillad broccoli med kycklingfilé

(5)

Kycklingrullar med salladslök och mango chutney

(26)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(8)

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

(14)

Sweet chilikyckling med krämig romansallad

(20)

Kycklinglasagne med mozzarella och basilika

(38)

Tandoorikyckling med ris

(22)

Dillkokt kyckling

(7)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 dl ris
  • 0.5 isbergssalladshuvud
  • Kycklingbiffar
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 äpple, grovt rivet
  • 1 msk curry
  • 0.5 dl mango chutney
  • 2 tsk olja till stekning
  • 3 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt

Kycklingbiffar med äpple och curry i krämig sås

Betyg (1-5):
3.85 (26 betyg)

Saftiga biffar gjorda på kycklingfärs smaksatta med mango chutney, äpple och curry med en krämig sås.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skölj salladsbladen ordentligt i kallt vatten.
  2. Blanda färsen med äpple, curry, mango chutney och salt. Hetta upp en nonstickstekpanna med lite olja i. Klicka i färssmeten och stek små biffar tills de är genomstekta och har fin ljus stekyta på båda sidor.
  3. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningen. Häll i grädden och låt sjuda ca 8 min. Servera med ris och sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Berit

2018-05-16

Saftigt o gott. Sparade hälften i frysen. Inte dumt o hitta senare.

Helena

2018-05-06

Ny favorit hos oss. Gör dubbelt upp och frys in när du ändå håller på.

Kalas-Oscar

2018-04-10

Bytte på vispgrädde (3 dl) och vatten (1 dl)! Lade även till några klyftor vitlök. Mor tyckte det var så lättlagat, enkelgott mitt-i-veckan snabbt, hon vile ha en utskrift...

Liknande recept

Grillad broccoli med kycklingfilé

(5)

Kycklingrullar med salladslök och mango chutney

(26)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(8)

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

(14)

Sweet chilikyckling med krämig romansallad

(20)

Kycklinglasagne med mozzarella och basilika

(38)

Tandoorikyckling med ris

(22)

Dillkokt kyckling

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies