Kycklinglasagne med mozzarella och basilika
  • Tid 35 min
  • Ugn 200º

Kycklinglasagne med mozzarella och basilika

3.82 (22 betyg)

Den här krämiga lasagnen med rostade pinjenötter på toppen tar verkligen upp kampen med den traditionella.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk olivolja
  • 150 g arrabbiatasås (burk), färdig tomatsås
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 dl ketchup
  • 3 dl crème fraiche
  • 0.5 dl vatten
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 125 g mozzarellaost
  • 2 msk pinjenötter
  • 0.5 kruka basilika
Fänkålssallad
  • 300 g fänkål
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingfärsen tills det blir ett smul. Häll i arrabbiatasås, krossade tomater och ketchup. Låt sjuda några minuter och smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Späd crème fraichen med vatten och varva detta med kycklingfärssåsen mellan pastaplattorna i en passande ugnsform. Avsluta med färssåsen och toppa med mozzarellan bruten i mindre bitar. Strö över pinjenötterna och grädda mitt i ugnen ca 25 min.

Fänkålssallad:

  1. 1

    Dela fänkålen på längden och skär sedan tunt med mandolin. Vänd runt med citronsaft, olja och salt. Toppa lasagnen med basilikablad och servera med fänkålssalladen.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Viktor

    Barnen älskar den!

  • Mikaela

    Jättegod! Jag kryddade lite extra med en buljongtärning och oregano men ändå är den rätt mild i smaken.

  • Rebecka

    Jättegod och superenkel att laga. Perfekt vardagsmiddag.

  • Cecilia

    Den godaste lasagnen jag gjort! Kryddade dock tomatsåsen lite extra med pizzakrydda och gjorde ungefär 1/2 sats mer! Jättegott! :-p