Kycklinglasagne med mozzarella och basilika

Kycklinglasagne med mozzarella och basilika

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(76)

Den här krämiga lasagnen med rostade pinjenötter på toppen tar verkligen upp kampen med den traditionella.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk olivolja
  • 150 g arrabbiatasås (burk), färdig tomatsås
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 dl ketchup
  • 3 dl crème fraiche
  • 0.5 dl vatten
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 125 g mozzarellaost
  • 2 msk pinjenötter
  • 0.5 kruka basilika
  • Fänkålssallad
  • 300 g fänkål
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingfärsen tills det blir ett smul. Häll i arrabbiatasås, krossade tomater och ketchup. Låt sjuda några minuter och smaka av med salt och peppar.
  2. Späd crème fraichen med vatten och varva detta med kycklingfärssåsen mellan pastaplattorna i en passande ugnsform. Avsluta med färssåsen och toppa med mozzarellan bruten i mindre bitar. Strö över pinjenötterna och grädda mitt i ugnen ca 25 min.

Fänkålssallad:

  1. Dela fänkålen på längden och skär sedan tunt med mandolin. Vänd runt med citronsaft, olja och salt. Toppa lasagnen med basilikablad och servera med fänkålssalladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tina

2022-02-04

Mycket god! Ett tips är att tillsätta mer Creme fraiche, 3 dl tycker jag är lite lite

Checkbox Coop

2021-08-26

Hej Hasse, vad synd att du inte gillade lasagnen, som är en favorit hos många. Tomatsmaken varierar väldigt beroende på vilken tomatsås och vilka krossade tomater man använder. Hoppas att du lyckades krydda upp lasagnen till bra smaker ändå. Ha en fin dag!

Hasse

2021-08-22

Helt smaklös. Smakar bara tomat. För att få den här god kan man inte följa receptet över huvud taget.

Emmy

2020-04-11

Supergott! Fänkålssallad till är pricken över i:et.

Caroline

2019-11-12

Helt ok

Viktor

2018-07-17

Barnen älskar den!

Mikaela

2018-06-25

Jättegod! Jag kryddade lite extra med en buljongtärning och oregano men ändå är den rätt mild i smaken.

Rebecka

2018-05-05

Jättegod och superenkel att laga. Perfekt vardagsmiddag.

Cecilia

2018-04-30

Den godaste lasagnen jag gjort! Kryddade dock tomatsåsen lite extra med pizzakrydda och gjorde ungefär 1/2 sats mer! Jättegott! :-p

Kycklinglasagne med mozzarella och basilika
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk olivolja
  • 150 g arrabbiatasås (burk), färdig tomatsås
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 dl ketchup
  • 3 dl crème fraiche
  • 0.5 dl vatten
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 125 g mozzarellaost
  • 2 msk pinjenötter
  • 0.5 kruka basilika
  • Fänkålssallad
  • 300 g fänkål
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt

Kycklinglasagne med mozzarella och basilika

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(76)

Den här krämiga lasagnen med rostade pinjenötter på toppen tar verkligen upp kampen med den traditionella.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingfärsen tills det blir ett smul. Häll i arrabbiatasås, krossade tomater och ketchup. Låt sjuda några minuter och smaka av med salt och peppar.
  2. Späd crème fraichen med vatten och varva detta med kycklingfärssåsen mellan pastaplattorna i en passande ugnsform. Avsluta med färssåsen och toppa med mozzarellan bruten i mindre bitar. Strö över pinjenötterna och grädda mitt i ugnen ca 25 min.

Fänkålssallad:

  1. Dela fänkålen på längden och skär sedan tunt med mandolin. Vänd runt med citronsaft, olja och salt. Toppa lasagnen med basilikablad och servera med fänkålssalladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tina

2022-02-04

Mycket god! Ett tips är att tillsätta mer Creme fraiche, 3 dl tycker jag är lite lite

Checkbox Coop

2021-08-26

Hej Hasse, vad synd att du inte gillade lasagnen, som är en favorit hos många. Tomatsmaken varierar väldigt beroende på vilken tomatsås och vilka krossade tomater man använder. Hoppas att du lyckades krydda upp lasagnen till bra smaker ändå. Ha en fin dag!

Hasse

2021-08-22

Helt smaklös. Smakar bara tomat. För att få den här god kan man inte följa receptet över huvud taget.

Emmy

2020-04-11

Supergott! Fänkålssallad till är pricken över i:et.

Caroline

2019-11-12

Helt ok

Viktor

2018-07-17

Barnen älskar den!

Mikaela

2018-06-25

Jättegod! Jag kryddade lite extra med en buljongtärning och oregano men ändå är den rätt mild i smaken.

Rebecka

2018-05-05

Jättegod och superenkel att laga. Perfekt vardagsmiddag.

Cecilia

2018-04-30

Den godaste lasagnen jag gjort! Kryddade dock tomatsåsen lite extra med pizzakrydda och gjorde ungefär 1/2 sats mer! Jättegott! :-p