Tandoorikyckling med ris
  • Tid 20 min
  • Ugn 250º

Tandoorikyckling med ris

3.23 (22 betyg)

Tandoorikryddad yoghurtsås med kyckling i ugn.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

4 portioner
  • 4 dl ris
  • 500 g kycklingfiléer
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk tandooripasta
  • 200 g isbergssallad
  • 0.5 citron, i klyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. .

  2. 2

    Lägg kycklinglårfiléerna ganska trångt i en ugnssäker form. Blanda yoghurt, vitlök och tandooripasta. Bred blandningen över kycklingen. Sätt in i ugnen cirka 20 minuter.

  3. 3

    Servera med ris, sallad och citronklyftor

Servering

Servera med kokt ris smaksatt med kardemumma och smör, en sallad med majs, gurka och koriander. Avsluta med en klick yoghurt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Gillar du när det hettar till? Ta lite extra tandooripasta eller hacka ner lite färsk chili.
Woka kycklingen i tandooripastan och rör ihop yoghurt, vitlök och koriander till en sås. Dippa och doppa - brukar vara poppis bland barnen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anna

    Snabbt och enkelt att tillaga, vilket kan vara ett plus. I mitt tycke dock lite halvtråkigt resultat. Rätten hade behövt roligare tillbehör än lite isbergssallad och citronklyftor.