Kyckling- och potatisgryta

Kyckling- och potatisgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

En matig kycklinggryta med smak av citrus och saffran.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk smör till stekning
  • 1.5 kg kyckling, eller kycklingdelar i motsvarande mängd
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 apelsiner, pressad saft
  • 2 citroner, pressad saft
  • 1 tsk kardemummafrö
  • 1 tsk hela kryddnejlikor
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk rosépeppar
  • 2 kanelstänger
  • 1.5 liter vatten, beroende på om kycklingen är hel eller delad
  • 8 potatisar, i klyftor
  • 1 skivad citron
  • 1 skivad apelsin
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg saffranet i en kopp och häll över några matskedar kokande vatten. Låt stå och dra.
  2. Värm matfett i en stekgryta och bryn kycklingdelarna tills skinnet fått fin färg. Ta upp bitarna ur grytan. Rör ner mjölet i oljan och fräs några minuter. Vispa ner saffransvattnet och citrussaften. Lägg tillbaka kycklingen och salta. Tillsätt alla kryddor samt vatten så att det täcker kycklingen. Koka upp. Lägg i potatis och citron- och apelsinskivor.
  3. Låt sjuda under lock ca 30 minuter tills kycklingen känns mör. Skumma bort fett på ytan några gånger under koktiden.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kyckling- och potatisgryta
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk smör till stekning
  • 1.5 kg kyckling, eller kycklingdelar i motsvarande mängd
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 apelsiner, pressad saft
  • 2 citroner, pressad saft
  • 1 tsk kardemummafrö
  • 1 tsk hela kryddnejlikor
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk rosépeppar
  • 2 kanelstänger
  • 1.5 liter vatten, beroende på om kycklingen är hel eller delad
  • 8 potatisar, i klyftor
  • 1 skivad citron
  • 1 skivad apelsin
  • 1 tsk salt

Kyckling- och potatisgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

En matig kycklinggryta med smak av citrus och saffran.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Lägg saffranet i en kopp och häll över några matskedar kokande vatten. Låt stå och dra.
  2. Värm matfett i en stekgryta och bryn kycklingdelarna tills skinnet fått fin färg. Ta upp bitarna ur grytan. Rör ner mjölet i oljan och fräs några minuter. Vispa ner saffransvattnet och citrussaften. Lägg tillbaka kycklingen och salta. Tillsätt alla kryddor samt vatten så att det täcker kycklingen. Koka upp. Lägg i potatis och citron- och apelsinskivor.
  3. Låt sjuda under lock ca 30 minuter tills kycklingen känns mör. Skumma bort fett på ytan några gånger under koktiden.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!