
Kyckling- och potatisgryta
Betyg (1-5):
En matig kycklinggryta med smak av citrus och saffran.
Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
- 0.5 g saffran
- 1 msk smör till stekning
- 1.5 kg kyckling, eller kycklingdelar i motsvarande mängd
- 2 msk vetemjöl
- 2 apelsiner, pressad saft
- 2 citroner, pressad saft
- 1 tsk kardemummafrö
- 1 tsk hela kryddnejlikor
- 1 tsk kryddpeppar
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk rosépeppar
- 2 kanelstänger
- 1.5 liter vatten, beroende på om kycklingen är hel eller delad
- 8 potatisar, i klyftor
- 1 skivad citron
- 1 skivad apelsin
- 1 tsk salt
Gör så här
- Lägg saffranet i en kopp och häll över några matskedar kokande vatten. Låt stå och dra.
- Värm matfett i en stekgryta och bryn kycklingdelarna tills skinnet fått fin färg. Ta upp bitarna ur grytan. Rör ner mjölet i oljan och fräs några minuter. Vispa ner saffransvattnet och citrussaften. Lägg tillbaka kycklingen och salta. Tillsätt alla kryddor samt vatten så att det täcker kycklingen. Koka upp. Lägg i potatis och citron- och apelsinskivor.
- Låt sjuda under lock ca 30 minuter tills kycklingen känns mör. Skumma bort fett på ytan några gånger under koktiden.
Kyckling- och potatisgryta
Betyg (1-5):
En matig kycklinggryta med smak av citrus och saffran.
Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Gör så här
- Lägg saffranet i en kopp och häll över några matskedar kokande vatten. Låt stå och dra.
- Värm matfett i en stekgryta och bryn kycklingdelarna tills skinnet fått fin färg. Ta upp bitarna ur grytan. Rör ner mjölet i oljan och fräs några minuter. Vispa ner saffransvattnet och citrussaften. Lägg tillbaka kycklingen och salta. Tillsätt alla kryddor samt vatten så att det täcker kycklingen. Koka upp. Lägg i potatis och citron- och apelsinskivor.
- Låt sjuda under lock ca 30 minuter tills kycklingen känns mör. Skumma bort fett på ytan några gånger under koktiden.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!