Kyckling- och potatisgryta

Betyg (1-5):
3.86 (7 betyg)

En matig kycklinggryta med smak av citrus och saffran.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk smör till stekning
  • 1.5 kg kyckling, eller kycklingdelar i motsvarande mängd
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 apelsiner, pressad saft
  • 2 citroner, pressad saft
  • 1 tsk kardemummafrö
  • 1 tsk hela kryddnejlikor
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk rosépeppar
  • 2 kanelstänger
  • 1.5 liter vatten, beroende på om kycklingen är hel eller delad
  • 8 potatisar, i klyftor
  • 1 skivad citron
  • 1 skivad apelsin

Gör så här

  1. Lägg saffranet i en kopp och häll över några matskedar kokande vatten. Låt stå och dra.
  2. Värm matfett i en stekgryta och bryn kycklingdelarna tills skinnet fått fin färg. Ta upp bitarna ur grytan. Rör ner mjölet i oljan och fräs några minuter. Vispa ner saffransvattnet och citrussaften. Lägg tillbaka kycklingen och salta. Tillsätt alla kryddor samt vatten så att det täcker kycklingen. Koka upp. Lägg i potatis och citron- och apelsinskivor.
  3. Låt sjuda under lock ca 30 minuter tills kycklingen känns mör. Skumma bort fett på ytan några gånger under koktiden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Indisk curry på kycklingfärs

(33)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(35)

Indisk ingefärskyckling

(7)

Kycklingben med ingefärsglaze

(3)

Bruschetta med kyckling

(8)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(15)

Kycklingspett med citron och rosmarin

(9)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk smör till stekning
  • 1.5 kg kyckling, eller kycklingdelar i motsvarande mängd
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 apelsiner, pressad saft
  • 2 citroner, pressad saft
  • 1 tsk kardemummafrö
  • 1 tsk hela kryddnejlikor
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk rosépeppar
  • 2 kanelstänger
  • 1.5 liter vatten, beroende på om kycklingen är hel eller delad
  • 8 potatisar, i klyftor
  • 1 skivad citron
  • 1 skivad apelsin

Kyckling- och potatisgryta

Betyg (1-5):
3.86 (7 betyg)

En matig kycklinggryta med smak av citrus och saffran.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg saffranet i en kopp och häll över några matskedar kokande vatten. Låt stå och dra.
  2. Värm matfett i en stekgryta och bryn kycklingdelarna tills skinnet fått fin färg. Ta upp bitarna ur grytan. Rör ner mjölet i oljan och fräs några minuter. Vispa ner saffransvattnet och citrussaften. Lägg tillbaka kycklingen och salta. Tillsätt alla kryddor samt vatten så att det täcker kycklingen. Koka upp. Lägg i potatis och citron- och apelsinskivor.
  3. Låt sjuda under lock ca 30 minuter tills kycklingen känns mör. Skumma bort fett på ytan några gånger under koktiden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Indisk curry på kycklingfärs

(33)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(35)

Indisk ingefärskyckling

(7)

Kycklingben med ingefärsglaze

(3)

Bruschetta med kyckling

(8)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(15)

Kycklingspett med citron och rosmarin

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies