Kyckling och mozzarella i citronsirap

Betyg (1-5):
2.77 (104 betyg)

Fräscht tillbehör åt sommarsalladen eller i en läcker buffé.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:125º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 kg kycklingbröstfiléer
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 250 g mozzarella
  • 1 dl blad från salvia
  • Garnering:
  • 1 dl blad från salvia
  • Citronsirap:
  • 1 dl pressad citron
  • 1.5 dl ljust muskovadosocker eller råsocker
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 citron, i bitar, med skal
  • 0.5 urkärnad, skivad röd chili

Gör så här

  1. Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna och stek kycklingen runt om på stark värme. Salta och peppra. Lägg filéerna i en ugnssäker form och efterstek tills innertemperaturen är 68 grader (använd stektermometer). Spara 0,5 dl av skyn till sirapen och låt kycklingen svalna.

Citronsirap

  1. Blanda ingredienserna till citronsirapen med skyn från kycklingen och låt det koka ihop tills den tjocknat och fått sirapskonsistens.
  2. Skiva kycklingbröst och mozzarella i tunna skivor och varva på ett uppläggningsfat. Skeda över citronsirapen och lägg på salviablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna-Karin Nilsson

2012-02-06

Detta var bland det godaste jag ätit!

Liknande recept

Vegopiroger

(8)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Fish tacos deluxe

(31)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Krämig wasabisill

(6)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 kg kycklingbröstfiléer
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 250 g mozzarella
  • 1 dl blad från salvia
  • Garnering:
  • 1 dl blad från salvia
  • Citronsirap:
  • 1 dl pressad citron
  • 1.5 dl ljust muskovadosocker eller råsocker
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 citron, i bitar, med skal
  • 0.5 urkärnad, skivad röd chili

Kyckling och mozzarella i citronsirap

Betyg (1-5):
2.77 (104 betyg)

Fräscht tillbehör åt sommarsalladen eller i en läcker buffé.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:125º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna och stek kycklingen runt om på stark värme. Salta och peppra. Lägg filéerna i en ugnssäker form och efterstek tills innertemperaturen är 68 grader (använd stektermometer). Spara 0,5 dl av skyn till sirapen och låt kycklingen svalna.

Citronsirap

  1. Blanda ingredienserna till citronsirapen med skyn från kycklingen och låt det koka ihop tills den tjocknat och fått sirapskonsistens.
  2. Skiva kycklingbröst och mozzarella i tunna skivor och varva på ett uppläggningsfat. Skeda över citronsirapen och lägg på salviablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna-Karin Nilsson

2012-02-06

Detta var bland det godaste jag ätit!

Liknande recept

Vegopiroger

(8)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Fish tacos deluxe

(31)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Krämig wasabisill

(6)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies