Kyckling i piri pirisås

Betyg (1-5):
3.72 (54 betyg)

En saftig och god kycklingrätt med smak av kokos, vitlök och ingefära.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 600 g kycklinglårfilé
  • Piri pirisås:
  • 1 msk olivolja
  • 1 fint tärnad morot
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 hackade piri piri pepparfrukter
  • 1.5 msk riven färsk ingefära
  • 400 g kokosmjölk (1 burk)
  • 1 tsk paprikapulver
  • Topping:
  • 0.5 granatäpple, kärnor
  • 70 g färsk spenat

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Hetta upp olja i en kastrull. Fräs morot och lök cirka 3 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och koka upp. Sjud till moroten mjuknat. Mixa med en stavmixer till en slät konsistens. Häll såsen över kycklingen och sätt in i ugnen cirka 20 minuter.

Topping

  1. Toppa kycklingen med granatäppelkärnor och spenat. Servera gärna med couscous, ris eller bulgur.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika/webbredaktionen

2012-01-20

Vi ändrar i receptet - det ska förstås vara 1 finhackad gul lök. Stort tack för kommentaren

Sandra

2012-01-20

En flaska finhackad lök ??

Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Rostad blomkål med brynt citronsmör, kavringsmul och granatäpple

(4)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g kycklinglårfilé
  • Piri pirisås:
  • 1 msk olivolja
  • 1 fint tärnad morot
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 hackade piri piri pepparfrukter
  • 1.5 msk riven färsk ingefära
  • 400 g kokosmjölk (1 burk)
  • 1 tsk paprikapulver
  • Topping:
  • 0.5 granatäpple, kärnor
  • 70 g färsk spenat

Kyckling i piri pirisås

Betyg (1-5):
3.72 (54 betyg)

En saftig och god kycklingrätt med smak av kokos, vitlök och ingefära.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Hetta upp olja i en kastrull. Fräs morot och lök cirka 3 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och koka upp. Sjud till moroten mjuknat. Mixa med en stavmixer till en slät konsistens. Häll såsen över kycklingen och sätt in i ugnen cirka 20 minuter.

Topping

  1. Toppa kycklingen med granatäppelkärnor och spenat. Servera gärna med couscous, ris eller bulgur.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika/webbredaktionen

2012-01-20

Vi ändrar i receptet - det ska förstås vara 1 finhackad gul lök. Stort tack för kommentaren

Sandra

2012-01-20

En flaska finhackad lök ??

Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Rostad blomkål med brynt citronsmör, kavringsmul och granatäpple

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies