Kyckling drumsticks med gurkmeja och potatis

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Smakrik kycklingrätt med spännande smaker

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 3 dl ris
  • 900 g kyckling drumsticks
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk ingefära, mald
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk oregano, torkad
  • 0.5 msk koriander, mald
  • 500 g potatis, tärnad
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 paprika, tärnad
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 röd chili, strimlad
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 40 g babyspenat

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingbenen runt om i olja tills de är gyllene. Salta.
  2. Lägg över i en stor kastrull. Pudra över alla torra kryddorna och stek under omrörning någon minut till. Tillsätt potatis, lök, paprika, vitlök och chili. Stek under omrörning lite till.
  3. Häll i vatten och smula ner buljongen. Låt koka under lock ca 25 min. Servera med ris och spenat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frikadeller i currysås

(9)

Bruschetta med kyckling

(8)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(14)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Kyckling korma med kryddigt ris

(26)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(31)

Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt

(16)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 3 dl ris
  • 900 g kyckling drumsticks
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk ingefära, mald
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk oregano, torkad
  • 0.5 msk koriander, mald
  • 500 g potatis, tärnad
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 paprika, tärnad
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 röd chili, strimlad
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 40 g babyspenat

Kyckling drumsticks med gurkmeja och potatis

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Smakrik kycklingrätt med spännande smaker

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingbenen runt om i olja tills de är gyllene. Salta.
  2. Lägg över i en stor kastrull. Pudra över alla torra kryddorna och stek under omrörning någon minut till. Tillsätt potatis, lök, paprika, vitlök och chili. Stek under omrörning lite till.
  3. Häll i vatten och smula ner buljongen. Låt koka under lock ca 25 min. Servera med ris och spenat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frikadeller i currysås

(9)

Bruschetta med kyckling

(8)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(14)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Kyckling korma med kryddigt ris

(26)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(31)

Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt

(16)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies