Kyckling drumsticks med gurkmeja och potatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2 (1 betyg)

Smakrik kycklingrätt med spännande smaker

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl ris
  • 900 g kyckling drumsticks
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk ingefära, mald
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk oregano, torkad
  • 0.5 msk koriander, mald
  • 500 g potatis, tärnad
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 paprika, tärnad
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 röd chili, strimlad
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 40 g babyspenat
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingbenen runt om i olja tills de är gyllene. Salta.
  2. Lägg över i en stor kastrull. Pudra över alla torra kryddorna och stek under omrörning någon minut till. Tillsätt potatis, lök, paprika, vitlök och chili. Stek under omrörning lite till.
  3. Häll i vatten och smula ner buljongen. Låt koka under lock ca 25 min. Servera med ris och spenat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Indisk curry på kycklingfärs

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Kalkonbröst i smakrik kallmarinad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Lamm tikka masala med sötpotatis och myntayoghurt

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grillad kyckling med chimichurry

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kycklingklubba med lök- och chilitäcke

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Dillkokt kyckling

Betyg
Betyg
(10)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 3 dl ris
  • 900 g kyckling drumsticks
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk ingefära, mald
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk oregano, torkad
  • 0.5 msk koriander, mald
  • 500 g potatis, tärnad
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 paprika, tärnad
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 röd chili, strimlad
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 40 g babyspenat
  • 1 tsk salt

Kyckling drumsticks med gurkmeja och potatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2 (1 betyg)

Smakrik kycklingrätt med spännande smaker

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingbenen runt om i olja tills de är gyllene. Salta.
  2. Lägg över i en stor kastrull. Pudra över alla torra kryddorna och stek under omrörning någon minut till. Tillsätt potatis, lök, paprika, vitlök och chili. Stek under omrörning lite till.
  3. Häll i vatten och smula ner buljongen. Låt koka under lock ca 25 min. Servera med ris och spenat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Indisk curry på kycklingfärs

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Kalkonbröst i smakrik kallmarinad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Lamm tikka masala med sötpotatis och myntayoghurt

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grillad kyckling med chimichurry

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kycklingklubba med lök- och chilitäcke

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Dillkokt kyckling

Betyg
Betyg
(10)