För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kumminkrisp

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Tillagningstid: 45 min + 45 min jästid
Ugnstemperatur:200º
45 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 g jäst
  • 1 dl ljummet vatten
  • 1 paket färsk surdeg (råg)
  • 4 dl fint rågmjöl
  • 2 tsk kumminfrön
  • 2 tsk kumminfrön att strö över
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Lös upp jästen i vatten och tillsätt övriga ingredienser. Arbeta till en fast deg och låt jäsa under bakduk ca 45 min. Dela degen i 3 delar och kavla varje del tunt på lätt mjölat bakbord. Strö över kumminfrön och kavla lätt igen så att fröna fäster. Skär ut avlånga bitar, ca 15 st per del och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 6 min. Låt kallna helt på plåten.

Tips

Servera med keso, avokado och krasse.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Korv med hembakade korvbröd

(4)

Koreansk pannkaka med räkor och dippsås

(11)

Tomat- och fetaostfyllt bröd

(5)

Korvbröd

(3)

Focaccia med rödbetor och feta

(1)

Våfflor med sidfläsk och löjrom

(0)

Pinnbröd med grillkorv

(42)

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

(12)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 15 g jäst
  • 1 dl ljummet vatten
  • 1 paket färsk surdeg (råg)
  • 4 dl fint rågmjöl
  • 2 tsk kumminfrön
  • 2 tsk kumminfrön att strö över
  • 1 tsk salt

Kumminkrisp

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Tillagningstid: 45 min + 45 min jästid
Ugnstemperatur:200º
45 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lös upp jästen i vatten och tillsätt övriga ingredienser. Arbeta till en fast deg och låt jäsa under bakduk ca 45 min. Dela degen i 3 delar och kavla varje del tunt på lätt mjölat bakbord. Strö över kumminfrön och kavla lätt igen så att fröna fäster. Skär ut avlånga bitar, ca 15 st per del och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 6 min. Låt kallna helt på plåten.

Tips

Servera med keso, avokado och krasse.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Korv med hembakade korvbröd

(4)

Koreansk pannkaka med räkor och dippsås

(11)

Tomat- och fetaostfyllt bröd

(5)

Korvbröd

(3)

Focaccia med rödbetor och feta

(1)

Våfflor med sidfläsk och löjrom

(0)

Pinnbröd med grillkorv

(42)

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

(12)