Kryddrubbad fläskytterfilé

Kryddrubbad fläskytterfilé

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fläskytterfilé
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 rosmarinkvist
  • 0.5 msk chiliflakes
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk flingsalt
  • 2 msk brunt farinsocker, strö
  • 1 delad citron

Gör så här

  1. Stöt ihop vitlök och rosmarin med chiliflakes, paprikapulver, oregano, gurkmeja, salt och farinsocker i en mortel. Gnid in fläskytterfilén med kryddblandningen.
  2. Grilla köttet runt om tills det fått fin färg. Lägg åt sidan på gallret och grilla indirekt under lock ytterligare ca 15 min, till en innertemperatur på 68°. Grilla en citron och servera till köttet.

Tips

Sara tipsar: Gott att servera med en krämig potatissallad eller grillade grönsaker.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Viltgryta med rotfrukter

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Kryddrubbad fläskytterfilé
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g fläskytterfilé
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 rosmarinkvist
  • 0.5 msk chiliflakes
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk flingsalt
  • 2 msk brunt farinsocker, strö
  • 1 delad citron

Kryddrubbad fläskytterfilé

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stöt ihop vitlök och rosmarin med chiliflakes, paprikapulver, oregano, gurkmeja, salt och farinsocker i en mortel. Gnid in fläskytterfilén med kryddblandningen.
  2. Grilla köttet runt om tills det fått fin färg. Lägg åt sidan på gallret och grilla indirekt under lock ytterligare ca 15 min, till en innertemperatur på 68°. Grilla en citron och servera till köttet.

Tips

Sara tipsar: Gott att servera med en krämig potatissallad eller grillade grönsaker.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Viltgryta med rotfrukter

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)