Kryddiga kycklingspett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Det är något alldeles extra att äta mat på spett. Goda att kycklingspett att grilla både ute och inne, till buffé som middag.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kycklingfiléer, av lår eller bröst
  • Marinad:
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl matyoghurt, 10 %
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk honung
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär filéerna i tärningar på cirka 3 centimeter. Skala och pressa vitlöken. Blanda vitlök, matyoghurt, paprikapulver, spiskummin, salt, honung och eventuellt kajennpeppar. Lägg ner kycklingtärningarna i marinaden och låt stå i kylen minst 2 timmar.
  2. Låt träspett ligga i blöt innan kycklingbitarna träs på spetten. Stek i övre delen av ugnen tills kycklingen är genomstekt, cirka 15 minuter.

Servering

Servera med till exempel pilaffis, ris med kokt broccoli och haricots verts eller en matvetesallad, samt citronklyftor att pressa över.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Korianderkyckling på spett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(135)
Spara recept

Strutsfärsjärpar med quinoasallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kycklingscallopine med luktärter

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 600 g kycklingfiléer, av lår eller bröst
  • Marinad:
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl matyoghurt, 10 %
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk honung
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 1 tsk salt

Kryddiga kycklingspett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Det är något alldeles extra att äta mat på spett. Goda att kycklingspett att grilla både ute och inne, till buffé som middag.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär filéerna i tärningar på cirka 3 centimeter. Skala och pressa vitlöken. Blanda vitlök, matyoghurt, paprikapulver, spiskummin, salt, honung och eventuellt kajennpeppar. Lägg ner kycklingtärningarna i marinaden och låt stå i kylen minst 2 timmar.
  2. Låt träspett ligga i blöt innan kycklingbitarna träs på spetten. Stek i övre delen av ugnen tills kycklingen är genomstekt, cirka 15 minuter.

Servering

Servera med till exempel pilaffis, ris med kokt broccoli och haricots verts eller en matvetesallad, samt citronklyftor att pressa över.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Korianderkyckling på spett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(135)
Spara recept

Strutsfärsjärpar med quinoasallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kycklingscallopine med luktärter

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)