Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g lammfärs eller nötfärs
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 krm malen kardemumma
  • 0.5 tsk garam masala
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk smör eller margarin
  • 0.5 tsk salt
  • Basilikasalsa:
  • 0.5 dl finhackad färsk basilika
  • 4 msk matlagningsyoghurt eller naturell yoghurt
  • 0.5 krm chilipulver
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Börja med att blanda samman alla ingredienser till salsan och ställ den svalt.
  2. Skala och hacka löken. Blanda färsen först med salt, sedan med övriga ingredienser, för hand eller med matberedare.
  3. Forma portionsstora biffar. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek biffarna 3-4 minuter på varje sida, eller grilla dem i en smord grillpanna.

Servering

Servera med salsan, en blandad sallad och bröd.

Tips

Kryddiga biffar kräfva kryddiga drycker, så skulle man ha uttryckt sig på Albert Engströms tid. Rejält med fruktighet i vinet gör det hela ännu bättre, och det blir allra bäst om vinet har en del strävhet som kan balansera smakerna.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 200 g lammfärs eller nötfärs
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 krm malen kardemumma
  • 0.5 tsk garam masala
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk smör eller margarin
  • 0.5 tsk salt
  • Basilikasalsa:
  • 0.5 dl finhackad färsk basilika
  • 4 msk matlagningsyoghurt eller naturell yoghurt
  • 0.5 krm chilipulver
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • 1 krm salt

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med att blanda samman alla ingredienser till salsan och ställ den svalt.
  2. Skala och hacka löken. Blanda färsen först med salt, sedan med övriga ingredienser, för hand eller med matberedare.
  3. Forma portionsstora biffar. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek biffarna 3-4 minuter på varje sida, eller grilla dem i en smord grillpanna.

Servering

Servera med salsan, en blandad sallad och bröd.

Tips

Kryddiga biffar kräfva kryddiga drycker, så skulle man ha uttryckt sig på Albert Engströms tid. Rejält med fruktighet i vinet gör det hela ännu bättre, och det blir allra bäst om vinet har en del strävhet som kan balansera smakerna.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!