Kryddig linsgryta med mango

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

De många kryddorna gör inte bara grytan godare utan även nyttigare. Recept av Therese Elgquist ur kokboken The new green protein.

Tillagningstid: 40 min + 14 min att vila
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk malen kanel
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk kallpressad kokosolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 500 g krossade tomater
  • 7 dl vatten
  • 3 dl torkade röda linser
  • 250 g morötter, slantade
  • 6 torkade aprikoser, strimlade
  • 150 g färsk spenat
  • 250 g körsbärstomater
  • Till servering
  • 1 färsk mango, i bitar (eller fryst tärnad)
  • yoghurt 10%
  • persilja

Gör så här

  1. Fräs kryddorna i kokosoljan i en gryta eller stor kastrull. Tillsätt lök och vitlök och fräs tills de mjuknat.
  2. Häll i krossade tomater, vatten, linser, morötter och aprikoser. Låt puttra ca 20 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Ta grytan från värmen och vänd ner spenat och tomater. Låt vila under lock ca 15 min före servering. Smaka av med salt. Servera gärna med mango, yoghurt och persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Flora

2021-01-12

Jag tog mindre kanel, garam masala istället för kardemumma och hackade ner stjälkselleri som jag behövde bli av med. Grytan blev sjukt god!

Sara

2019-02-15

Underbart god och kryddig!

Liknande recept

Spara recept

Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

Betyg
Betyg
(28)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 msk malen kanel
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk kallpressad kokosolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 500 g krossade tomater
  • 7 dl vatten
  • 3 dl torkade röda linser
  • 250 g morötter, slantade
  • 6 torkade aprikoser, strimlade
  • 150 g färsk spenat
  • 250 g körsbärstomater
  • Till servering
  • 1 färsk mango, i bitar (eller fryst tärnad)
  • yoghurt 10%
  • persilja

Kryddig linsgryta med mango

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

De många kryddorna gör inte bara grytan godare utan även nyttigare. Recept av Therese Elgquist ur kokboken The new green protein.

Tillagningstid: 40 min + 14 min att vila
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs kryddorna i kokosoljan i en gryta eller stor kastrull. Tillsätt lök och vitlök och fräs tills de mjuknat.
  2. Häll i krossade tomater, vatten, linser, morötter och aprikoser. Låt puttra ca 20 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Ta grytan från värmen och vänd ner spenat och tomater. Låt vila under lock ca 15 min före servering. Smaka av med salt. Servera gärna med mango, yoghurt och persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Flora

2021-01-12

Jag tog mindre kanel, garam masala istället för kardemumma och hackade ner stjälkselleri som jag behövde bli av med. Grytan blev sjukt god!

Sara

2019-02-15

Underbart god och kryddig!

Liknande recept

Spara recept

Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

Betyg
Betyg
(28)