Kryddig apelsinkokt anka
  • Tid 1 tim

Kryddig apelsinkokt anka

3.75 (4 betyg)

En riktigt lyxig rätt är ankan med smak av ingefära, chili och apelsin.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 21

Ingredienser

4 portioner
  • 4 ankbröst
  • 1 tsk salt
  • 4 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl finhackad färsk ingefära
  • 2 hackade röd chili
  • 1 finhackad citrongräs
  • 6 apelsiner, pressad saft (ca 6 dl)
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk socker
  • 5 stjärnanis
  • 2 msk smör
Wokade nudlar:
  • 250 g nudlar
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 finstrimlad röd chili
  • 1 msk rapsolja
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 3 strimlade salladslökar
  • 1 tsk flingsalt
Wokad pak choy:
  • 1 grovstrimlad pak choy
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär skåror i ankbröstets fettsida till ett rutmönster och salta.
    Hetta upp en stekpanna och stek brösten med fettsidan ned i cirka 5 minuter, tills ytan är knaprig. Häll av fettet. Stek köttsidan i cirka 2 minuter.

  2. 2

    Vänd fettsidan upp och sänk värmen. Tillsätt resten av ingredienserna förutom smör. Låt steka 10–15 minuter tills köttet har en innertemperatur på 60 grader. Ta upp ankbrösten och låt vila medan såsen kokar ihop. Köttet ska upp till 62 graders innertemperatur.

  3. 3

    Låt såsen koka ihop ytterligare cirka 10 minuter. Vispa i smöret.

  4. 4

    Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen med en hönsbuljongtärning. Spola nudlarna kalla. Woka dem i olja med chili. Tillsätt apelsinskal, lök och salt.

  5. 5

    Woka pak choi i olja och smaka av med salt.
    Servera ankbrösten skurna i skivor med apelsinsås, nudlar och wokad pak choi.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anna

    Supergott! Gjort detta ett antal gånger nu.