För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kroppkakor fyllda med köttfärs, vitlök och persilja

Betyg (1-5):
2.54 (13 betyg)

Supergoda kroppkakor fyllda med en blandning av köttfärs, persilja och vitlök som serveras med vitlöksstekta haricot verts.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 kg mjölig potatis
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 250 g nötfärs
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Till servering
  • 30 g persilja, finhackad
  • 300 g frysta haricots verts, tinade
  • olivolja, till stekning
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka en tredjedel i saltat vatten i 15 min (dela de som är stora). Riv resten på den fina sidan av rivjärnet. Krama ur så mycket vätska som möjligt ur den råa potatisen. Mosa den kokta potatisen och blanda med den råa, mjöl och salt. Platta ut degen till en rektangel på ett lätt mjölat bakplåtspapper.
  2. Stek lök och köttfärs i smör tills färsen är genomstekt. Tillsätt vitlök och krydda med salt och peppar. Ta pannan från värmen och vänd ner persiljan. Lägg köttfärsen som en sträng i mitten på degplattan. Rulla ihop med hjälp av bakplåtspappret till en avlång rulle. Nyp ihop så att ingen fyllning kan åka ut.
  3. Lägg rullen i en ugnstålig form med höga kanter och ställ in i nedre delen av ugnen. Häll kokande vatten över så att hela rullen täcks. Tillaga ca 30 min. Häll av vattnet och stjälp upp rullen på en skärbräda.
  4. Låt vila minst 5 min. Stek ev rullen i smör till fin färg innan servering. Stek haricot verts i olja på hög värme ca 3 min. Tillsätt vitlöken mot slutet och strö över flingsalt. Servera till kroppkakan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Camilla

2020-06-17

Värt att göra. Jag tar lite olja i botten för att försäkra mig om att degen inte fastnar i botten. Vi har även provat göra två potatisrullar en gång tidigare, för att det ska vara lättare att få ur ugnsformen och för att lätt kunna steka. Vi älskar denna kroppkaka

Lena

2020-05-04

Jättegott .lite bökigt att göra men det bar det värt

Lena

2020-03-31

Mycket krånglig rätt att göra, inte särskilt god

Mats

2020-01-26

Följde receptet, men när rullen efter en dryg halvtimme i ugnen skulle vältas upp på skärbrädan satt hälften kvar i botten på formen. Det dåliga betyget kommer inte av detta, utan sammantaget tid, moment och råvaror finns det smakmässigt godare rätter att laga. En Cottage pie eller köttbullar och potatismos hade varit en enklare och bättre middag för vår familj.

Liknande recept

Moussakagratäng

(98)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(152)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(23)

Lotta Lundgren - Enchiladas med refried beans

(80)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(82)

Köttfärspirog

(48)

Tagliatelle med musslor och bacon

(33)

Kycklingbollar med dill och citron

(86)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1.5 kg mjölig potatis
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 250 g nötfärs
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Till servering
  • 30 g persilja, finhackad
  • 300 g frysta haricots verts, tinade
  • olivolja, till stekning
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • flingsalt

Kroppkakor fyllda med köttfärs, vitlök och persilja

Betyg (1-5):
2.54 (13 betyg)

Supergoda kroppkakor fyllda med en blandning av köttfärs, persilja och vitlök som serveras med vitlöksstekta haricot verts.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka en tredjedel i saltat vatten i 15 min (dela de som är stora). Riv resten på den fina sidan av rivjärnet. Krama ur så mycket vätska som möjligt ur den råa potatisen. Mosa den kokta potatisen och blanda med den råa, mjöl och salt. Platta ut degen till en rektangel på ett lätt mjölat bakplåtspapper.
  2. Stek lök och köttfärs i smör tills färsen är genomstekt. Tillsätt vitlök och krydda med salt och peppar. Ta pannan från värmen och vänd ner persiljan. Lägg köttfärsen som en sträng i mitten på degplattan. Rulla ihop med hjälp av bakplåtspappret till en avlång rulle. Nyp ihop så att ingen fyllning kan åka ut.
  3. Lägg rullen i en ugnstålig form med höga kanter och ställ in i nedre delen av ugnen. Häll kokande vatten över så att hela rullen täcks. Tillaga ca 30 min. Häll av vattnet och stjälp upp rullen på en skärbräda.
  4. Låt vila minst 5 min. Stek ev rullen i smör till fin färg innan servering. Stek haricot verts i olja på hög värme ca 3 min. Tillsätt vitlöken mot slutet och strö över flingsalt. Servera till kroppkakan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Camilla

2020-06-17

Värt att göra. Jag tar lite olja i botten för att försäkra mig om att degen inte fastnar i botten. Vi har även provat göra två potatisrullar en gång tidigare, för att det ska vara lättare att få ur ugnsformen och för att lätt kunna steka. Vi älskar denna kroppkaka

Lena

2020-05-04

Jättegott .lite bökigt att göra men det bar det värt

Lena

2020-03-31

Mycket krånglig rätt att göra, inte särskilt god

Mats

2020-01-26

Följde receptet, men när rullen efter en dryg halvtimme i ugnen skulle vältas upp på skärbrädan satt hälften kvar i botten på formen. Det dåliga betyget kommer inte av detta, utan sammantaget tid, moment och råvaror finns det smakmässigt godare rätter att laga. En Cottage pie eller köttbullar och potatismos hade varit en enklare och bättre middag för vår familj.

Liknande recept

Moussakagratäng

(98)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(152)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(23)

Lotta Lundgren - Enchiladas med refried beans

(80)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(82)

Köttfärspirog

(48)

Tagliatelle med musslor och bacon

(33)

Kycklingbollar med dill och citron

(86)