Kroppkakor av gnocchi

Kroppkakor av gnocchi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Gnocchi är den italienska varianten på kroppkakor - helt enkelt degbollar med potatis. Med olika tillbehör blir det olika rätter!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
  • 500 g Färsk gnocchi
  • 240 g skivat bacon
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 1 tsk mortlad kryddpeppar
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 1 zucchini
  • 0.5 citron
  • salt
  • rårörda lingon

Gör så här

  1. Koka gnocchin i saltat vatten enligt förpackningen. Strimla baconet och stek till fin färg i het stekpanna.
  2. Sänk värmen och tillsätt lök och kryddpeppar. Stek under omrörning tills löken är mjuk.
  3. Häll av vattnet från gnocchin och låt rinna av ordentligt i durkslaget. Vänd ner i stekpannan med baconblandningen. Stek med någon minut. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Hyvla zucchinin på längden med osthyvel eller mandolin. Vänd runt i citronsaft och smaka av med salt. Servera zucchinin och rårörda lingon till gnocchin.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Niklas

2021-03-16

Mycket gott. Bra kroppkakesmak. Snabblagat. Den skivade zucchinin med citron höjde rätten.

Elisabeth

2020-09-06

Mycket gott! Tackar för tipset att inte koka gnocchin först utan stekte den lite längre med bacon-och lökblandningen på lägre värme. Blev perfekt!

Maria

2020-08-25

Onödigt att koka gnocchin innan den steks. Ica har ett nästan identiskt recept som publicerades 2015 i Buffé... Dock utan det tidsödande krånglet med att koka gnocchin.

Emma

2020-08-24

Toppenbra idé! Lade till lite kantareller i lök- och baconfräset också. Zucchinisalladen smakade bra till men bästa tillbehöret var ändå lingonen.

Kroppkakor av gnocchi
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g Färsk gnocchi
  • 240 g skivat bacon
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 1 tsk mortlad kryddpeppar
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 1 zucchini
  • 0.5 citron
  • salt
  • rårörda lingon

Kroppkakor av gnocchi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Gnocchi är den italienska varianten på kroppkakor - helt enkelt degbollar med potatis. Med olika tillbehör blir det olika rätter!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka gnocchin i saltat vatten enligt förpackningen. Strimla baconet och stek till fin färg i het stekpanna.
  2. Sänk värmen och tillsätt lök och kryddpeppar. Stek under omrörning tills löken är mjuk.
  3. Häll av vattnet från gnocchin och låt rinna av ordentligt i durkslaget. Vänd ner i stekpannan med baconblandningen. Stek med någon minut. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Hyvla zucchinin på längden med osthyvel eller mandolin. Vänd runt i citronsaft och smaka av med salt. Servera zucchinin och rårörda lingon till gnocchin.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Niklas

2021-03-16

Mycket gott. Bra kroppkakesmak. Snabblagat. Den skivade zucchinin med citron höjde rätten.

Elisabeth

2020-09-06

Mycket gott! Tackar för tipset att inte koka gnocchin först utan stekte den lite längre med bacon-och lökblandningen på lägre värme. Blev perfekt!

Maria

2020-08-25

Onödigt att koka gnocchin innan den steks. Ica har ett nästan identiskt recept som publicerades 2015 i Buffé... Dock utan det tidsödande krånglet med att koka gnocchin.

Emma

2020-08-24

Toppenbra idé! Lade till lite kantareller i lök- och baconfräset också. Zucchinisalladen smakade bra till men bästa tillbehöret var ändå lingonen.