
Kroppkakor av gnocchi
Gnocchi är den italienska varianten på kroppkakor - helt enkelt degbollar med potatis. Med olika tillbehör blir det olika rätter!
- 500 g Färsk gnocchi
- 240 g skivat bacon
- 1 stor gul lök, hackad
- 1 tsk mortlad kryddpeppar
- salt och svartpeppar
- Till servering
- 1 zucchini
- 0.5 citron
- salt
- rårörda lingon
Gör så här
- Koka gnocchin i saltat vatten enligt förpackningen. Strimla baconet och stek till fin färg i het stekpanna.
- Sänk värmen och tillsätt lök och kryddpeppar. Stek under omrörning tills löken är mjuk.
- Häll av vattnet från gnocchin och låt rinna av ordentligt i durkslaget. Vänd ner i stekpannan med baconblandningen. Stek med någon minut. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Hyvla zucchinin på längden med osthyvel eller mandolin. Vänd runt i citronsaft och smaka av med salt. Servera zucchinin och rårörda lingon till gnocchin.
Kroppkakor av gnocchi
Gnocchi är den italienska varianten på kroppkakor - helt enkelt degbollar med potatis. Med olika tillbehör blir det olika rätter!
Gör så här
- Koka gnocchin i saltat vatten enligt förpackningen. Strimla baconet och stek till fin färg i het stekpanna.
- Sänk värmen och tillsätt lök och kryddpeppar. Stek under omrörning tills löken är mjuk.
- Häll av vattnet från gnocchin och låt rinna av ordentligt i durkslaget. Vänd ner i stekpannan med baconblandningen. Stek med någon minut. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Hyvla zucchinin på längden med osthyvel eller mandolin. Vänd runt i citronsaft och smaka av med salt. Servera zucchinin och rårörda lingon till gnocchin.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-03-16
Mycket gott. Bra kroppkakesmak. Snabblagat. Den skivade zucchinin med citron höjde rätten.
2020-09-06
Mycket gott! Tackar för tipset att inte koka gnocchin först utan stekte den lite längre med bacon-och lökblandningen på lägre värme. Blev perfekt!
2020-08-25
Onödigt att koka gnocchin innan den steks. Ica har ett nästan identiskt recept som publicerades 2015 i Buffé... Dock utan det tidsödande krånglet med att koka gnocchin.
2020-08-24
Toppenbra idé! Lade till lite kantareller i lök- och baconfräset också. Zucchinisalladen smakade bra till men bästa tillbehöret var ändå lingonen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Niklas
2021-03-16
Mycket gott. Bra kroppkakesmak. Snabblagat. Den skivade zucchinin med citron höjde rätten.
Elisabeth
2020-09-06
Mycket gott! Tackar för tipset att inte koka gnocchin först utan stekte den lite längre med bacon-och lökblandningen på lägre värme. Blev perfekt!
Maria
2020-08-25
Onödigt att koka gnocchin innan den steks. Ica har ett nästan identiskt recept som publicerades 2015 i Buffé... Dock utan det tidsödande krånglet med att koka gnocchin.
Emma
2020-08-24
Toppenbra idé! Lade till lite kantareller i lök- och baconfräset också. Zucchinisalladen smakade bra till men bästa tillbehöret var ändå lingonen.