Kronärtskocka med färskost, citron och timjan

Kronärtskocka med färskost, citron och timjan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Med färska kryddor och lite syrlighet passar färskosten perfekt till kronärtskokans milda smak.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 kronärtskockor
  • 200 g färskost
  • 0.5 citron, endast skal
  • 0.5 lime, endast skal
  • 0.5 dl plockade blad av timjan

Gör så här

  1. Lägg kronärtskockorna i en stor kastrull och täck dem med vatten. Salta vattnet och låt koka på medelvärme tills bladen lätt lossnar när du drar i dem, cirka 40 minuter. Ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av väl.
  2. Blanda färskosten med rivet citron- och limeskal (bara det gula och gröna på skalen) och timjanblad. Lossa kronärtskocksbladen och lägg dem på ett fat. Ta bort det s k skägget från kronärtskocksbottnarna och lägg bottnarna tillsammans med bladen. Servera bottnar och blad tillsammans med färskosten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Piccata med ratatouille

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tomatsoppa med fetaost

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(116)
Spara recept

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

Betyg
Betyg
(0)
Kronärtskocka med färskost, citron och timjan
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 4 kronärtskockor
  • 200 g färskost
  • 0.5 citron, endast skal
  • 0.5 lime, endast skal
  • 0.5 dl plockade blad av timjan

Kronärtskocka med färskost, citron och timjan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Med färska kryddor och lite syrlighet passar färskosten perfekt till kronärtskokans milda smak.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kronärtskockorna i en stor kastrull och täck dem med vatten. Salta vattnet och låt koka på medelvärme tills bladen lätt lossnar när du drar i dem, cirka 40 minuter. Ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av väl.
  2. Blanda färskosten med rivet citron- och limeskal (bara det gula och gröna på skalen) och timjanblad. Lossa kronärtskocksbladen och lägg dem på ett fat. Ta bort det s k skägget från kronärtskocksbottnarna och lägg bottnarna tillsammans med bladen. Servera bottnar och blad tillsammans med färskosten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Piccata med ratatouille

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tomatsoppa med fetaost

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(116)
Spara recept

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

Betyg
Betyg
(0)