Kreolskt ris till kräftor
  • Tid 30 min

Kreolskt ris till kräftor

1 (1 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl basmatiris
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 selleri
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 paprika
  • 1 buljongtärning
  • 2 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • 1 krm kajennpeppar
  • 4 dl vatten
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skölj riset. Skala och hacka löken. Bryn fettet i en gryta och fräs lök och ris.

  2. 2

    Skölj och skiva sellerin, skala och hacka vitlöken, skölj och kärna ur paprikan. Lägg ner alla grönsaker och låt det fräsa med. Smula över buljongtärningen. Krydda och häll över vattnet.

  3. 3

    Koka under lock på svag värme ca 20 minuter tills riset är mjukt.

Servering

Servera med varma kräftor och bröd.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar