Kreolskt ris till kräftor

Kreolskt ris till kräftor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl basmatiris
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 selleri
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 paprika
  • 1 buljongtärning
  • 2 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • 1 krm kajennpeppar
  • 4 dl vatten

Gör så här

  1. Skölj riset. Skala och hacka löken. Bryn fettet i en gryta och fräs lök och ris.
  2. Skölj och skiva sellerin, skala och hacka vitlöken, skölj och kärna ur paprikan. Lägg ner alla grönsaker och låt det fräsa med. Smula över buljongtärningen. Krydda och häll över vattnet.
  3. Koka under lock på svag värme ca 20 minuter tills riset är mjukt.

Servering

Servera med varma kräftor och bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Skaldjurspaella

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Japansk färs- och kålpanna

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fläskkarre i ugn med honugnsmarinad

Betyg
Betyg
(210)
Spara recept

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Paella med kyckling och räkor

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Thaikyckling med linser och röd curry

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Wok med ris

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(31)
Kreolskt ris till kräftor
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 dl basmatiris
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 selleri
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 paprika
  • 1 buljongtärning
  • 2 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • 1 krm kajennpeppar
  • 4 dl vatten

Kreolskt ris till kräftor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj riset. Skala och hacka löken. Bryn fettet i en gryta och fräs lök och ris.
  2. Skölj och skiva sellerin, skala och hacka vitlöken, skölj och kärna ur paprikan. Lägg ner alla grönsaker och låt det fräsa med. Smula över buljongtärningen. Krydda och häll över vattnet.
  3. Koka under lock på svag värme ca 20 minuter tills riset är mjukt.

Servering

Servera med varma kräftor och bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Skaldjurspaella

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Japansk färs- och kålpanna

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fläskkarre i ugn med honugnsmarinad

Betyg
Betyg
(210)
Spara recept

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Paella med kyckling och räkor

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Thaikyckling med linser och röd curry

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Wok med ris

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(31)