Thaikyckling med linser och röd curry
Thaikyckling med linser och röd curry
  • Tid 30 min + 40 min att koka kycklingen

Thaikyckling med linser och röd curry

3 (2 betyg)

Citrongräs, chili och ingefära blir den perfekta basen till denna kycklinggryta.

  • Tillagningstid 30 min + 40 min att koka kycklingen
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 portioner
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 450 g kycklingfiléer
  • 0.5 tsk salt
  • 3 dl jasminris
  • 0.5 msk neutral olja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 morot, tunt skivad
  • 1.5 dl torkade röda linser
Röd currypasta
  • 1 citrongräs, finstrimlat
  • 1 röd chili, skivad
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 40 g färsk ingefära, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
Till servering
  • 0.5 zucchini
  • 4 dl fint strimlad morot
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka thaibasilika
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp 5 dl vatten med 1 buljongtärning och salt. Lägg ner kycklingfiléerna och låt koka tills kycklingen är lätt att dra isär med en gaffel, ca 40 min. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. 2

    Mixa alla ingredienser till currypastan slätt. Hetta upp olja i en kastrull och fräs currypastan under omrörning någon minut.

  3. 3

    Häll i 5 dl vatten och kokosmjölk, smula ner 1 buljongtärning och tillsätt morot. Låt sjuda ca 10 min, mixa såsen slät, smaka av med salt. Tillsätt linserna och låt koka tills de är mjuka, ca 10 min till. Vänd ner kycklingen.

  4. 4

    Skär zucchinin i tunna skivor på längden och skär dem i tunna strimlor. Servera ris och thaikycklingen toppad med de krispiga grönsakerna och ev thaibasilika.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Kokt kyckling är perfekt att ha i kylen. Passar bra på macka, i wraps, att toppa soppor med eller bara tillsätta i en pastasås
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar