Thaikyckling med linser och röd curry

Thaikyckling med linser och röd curry

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Citrongräs, chili och ingefära blir den perfekta basen till denna kycklinggryta.

Tillagningstid: 30 min + 40 min att koka kycklingen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 450 g kycklingfiléer
  • 3 dl jasminris
  • 0.5 msk neutral olja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 morot, tunt skivad
  • 1.5 dl torkade röda linser
  • 0.5 tsk salt
  • Röd currypasta
  • 1 citrongräs, finstrimlat
  • 1 röd chili, skivad
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 40 g färsk ingefära, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • Till servering
  • 0.5 zucchini
  • 4 dl fint strimlad morot
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka thaibasilika

Gör så här

  1. Koka upp 5 dl vatten med 1 buljongtärning och salt. Lägg ner kycklingfiléerna och låt koka tills kycklingen är lätt att dra isär med en gaffel, ca 40 min. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Mixa alla ingredienser till currypastan slätt. Hetta upp olja i en kastrull och fräs currypastan under omrörning någon minut.
  3. Häll i 5 dl vatten och kokosmjölk, smula ner 1 buljongtärning och tillsätt morot. Låt sjuda ca 10 min, mixa såsen slät, smaka av med salt. Tillsätt linserna och låt koka tills de är mjuka, ca 10 min till. Vänd ner kycklingen.
  4. Skär zucchinin i tunna skivor på längden och skär dem i tunna strimlor. Servera ris och thaikycklingen toppad med de krispiga grönsakerna och ev thaibasilika.

Tips

Kokt kyckling är perfekt att ha i kylen. Passar bra på macka, i wraps, att toppa soppor med eller bara tillsätta i en pastasås

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Thaikyckling med linser och röd curry
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 450 g kycklingfiléer
  • 3 dl jasminris
  • 0.5 msk neutral olja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 morot, tunt skivad
  • 1.5 dl torkade röda linser
  • 0.5 tsk salt
  • Röd currypasta
  • 1 citrongräs, finstrimlat
  • 1 röd chili, skivad
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 40 g färsk ingefära, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • Till servering
  • 0.5 zucchini
  • 4 dl fint strimlad morot
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka thaibasilika

Thaikyckling med linser och röd curry

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Citrongräs, chili och ingefära blir den perfekta basen till denna kycklinggryta.

Tillagningstid: 30 min + 40 min att koka kycklingen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp 5 dl vatten med 1 buljongtärning och salt. Lägg ner kycklingfiléerna och låt koka tills kycklingen är lätt att dra isär med en gaffel, ca 40 min. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Mixa alla ingredienser till currypastan slätt. Hetta upp olja i en kastrull och fräs currypastan under omrörning någon minut.
  3. Häll i 5 dl vatten och kokosmjölk, smula ner 1 buljongtärning och tillsätt morot. Låt sjuda ca 10 min, mixa såsen slät, smaka av med salt. Tillsätt linserna och låt koka tills de är mjuka, ca 10 min till. Vänd ner kycklingen.
  4. Skär zucchinin i tunna skivor på längden och skär dem i tunna strimlor. Servera ris och thaikycklingen toppad med de krispiga grönsakerna och ev thaibasilika.

Tips

Kokt kyckling är perfekt att ha i kylen. Passar bra på macka, i wraps, att toppa soppor med eller bara tillsätta i en pastasås

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!