Krämig polenta med svamp och ugnsstekta tomater
  • Tid 30 min
  • Ugn 225º

Krämig polenta med svamp och ugnsstekta tomater

3.6 (5 betyg)

Krämigt god polenta med parmesan och smör och fantastiska tillbehör. Recept ur kokboken "Vego på 30 minuter" av Ylva Bergqvist och foto: Lennart Weibull

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g körsbärstomat på kvist
  • 400 g champinjoner eller kantareller, ostronskivling
  • 2 vitlöksklyfta, finhackade
  • 2.5 dl finmald polentagryn
  • 50 g smör
  • 4 dl finriven parmesanost
  • 70 g färsk bladspenat
  • 1 citron, finrivet skal
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Lägg tomaterna i en ugnsform och ringla över olja, rosta mitt i ugnen 25 min.

  2. 2

    Skär svampen i mindre bitar, stek på hög värme ca 5 min. Tillsätt olja, sänk värmen och stek tills svampen är ordentligt stekt, ca 10 min. Tillsätt vitlöken och låt steka med någon minut. Smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Koka polentan enligt anvisning på förpackningen och låt sjuda tills den är krämig, ca 7 min, rör då och då. Rör ner smöret och hälften av osten. Krydda med salt och peppar.

  4. 4

    Toppa polentan med resten av osten, tillsätt spenat och citronskal till svampblandningen, servera svampen och tomaterna till polentan.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar