Kantarellpasta med färsk timjan
  • Tid 20 min

Kantarellpasta med färsk timjan

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g pasta penne
  • 200 g kantareller (på burk)
  • 100 g fryst spenat, tinad
  • 1 schalottenlök, fint hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 1 dl pastavatten
  • 1 kruka färsk timjan, hackad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av kantarellerna och skär i små bitar. Krama ur vätskan ur spenaten.

  2. 2

    Hetta upp en stekpanna och stek svamp, spenat, lök och vitlök i smör. Salta och peppra.

  3. 3

    Häll i grädde och 1 dl av vattnet som pastan kokar i. Låt såsen småputtra ca 5 min och rör om då och då. Blanda pastan med såsen och timjan.

  4. 4

    Toppa eventuellt med timjan och nymalen svartpeppar vid servering.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar