Kantarellpasta med färsk timjan

Kantarellpasta med färsk timjan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(48)

Pasta med krämig sås gjord på grädde och kantareller. Toppas med färsk timjan.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g pasta penne
  • 200 g kantareller (på burk)
  • 100 g fryst spenat, tinad
  • 1 schalottenlök, fint hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 1 dl pastavatten
  • 1 kruka färsk timjan, hackad

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av kantarellerna och skär i små bitar. Krama ur vätskan ur spenaten.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek svamp, spenat, lök och vitlök i smör. Salta och peppra.
  3. Häll i grädde och 1 dl av vattnet som pastan kokar i. Låt såsen småputtra ca 5 min och rör om då och då. Blanda pastan med såsen och timjan.
  4. Toppa eventuellt med timjan och nymalen svartpeppar vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Hel kyckling i ugn med rotfrukter och citron

Betyg
Betyg
(114)
Spara recept

Pestofrikadeller i tomatsås

Betyg
Betyg
(255)
Spara recept

Chicken patties

Betyg
Betyg
(165)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Crêpes med rödbetor och chèvre

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Aloo gobi

Betyg
Betyg
(358)
Spara recept

Huevos Rancheros

Betyg
Betyg
(237)
Kantarellpasta med färsk timjan
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g pasta penne
  • 200 g kantareller (på burk)
  • 100 g fryst spenat, tinad
  • 1 schalottenlök, fint hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 1 dl pastavatten
  • 1 kruka färsk timjan, hackad

Kantarellpasta med färsk timjan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(48)

Pasta med krämig sås gjord på grädde och kantareller. Toppas med färsk timjan.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av kantarellerna och skär i små bitar. Krama ur vätskan ur spenaten.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek svamp, spenat, lök och vitlök i smör. Salta och peppra.
  3. Häll i grädde och 1 dl av vattnet som pastan kokar i. Låt såsen småputtra ca 5 min och rör om då och då. Blanda pastan med såsen och timjan.
  4. Toppa eventuellt med timjan och nymalen svartpeppar vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Hel kyckling i ugn med rotfrukter och citron

Betyg
Betyg
(114)
Spara recept

Pestofrikadeller i tomatsås

Betyg
Betyg
(255)
Spara recept

Chicken patties

Betyg
Betyg
(165)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Crêpes med rödbetor och chèvre

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Aloo gobi

Betyg
Betyg
(358)
Spara recept

Huevos Rancheros

Betyg
Betyg
(237)