Krämig polenta med svamp och ugnsstekta tomater

Betyg (1-5):
4.1 (10 betyg)

Krämigt god polenta med parmesan och smör och fantastiska tillbehör. Recept ur kokboken "Vego på 30 minuter" av Ylva Bergqvist och foto: Lennart Weibull

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 400 g körsbärstomat på kvist
  • 400 g champinjoner eller kantareller, ostronskivling
  • 2 vitlöksklyfta, finhackade
  • 2.5 dl finmald polentagryn
  • 50 g smör
  • 4 dl finriven parmesanost
  • 70 g färsk bladspenat
  • 1 citron, finrivet skal
  • olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg tomaterna i en ugnsform och ringla över olja, rosta mitt i ugnen 25 min.
  2. Skär svampen i mindre bitar, stek på hög värme ca 5 min. Tillsätt olja, sänk värmen och stek tills svampen är ordentligt stekt, ca 10 min. Tillsätt vitlöken och låt steka med någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka polentan enligt anvisning på förpackningen och låt sjuda tills den är krämig, ca 7 min, rör då och då. Rör ner smöret och hälften av osten. Krydda med salt och peppar.
  4. Toppa polentan med resten av osten, tillsätt spenat och citronskal till svampblandningen, servera svampen och tomaterna till polentan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Champinjonsoppa med keso och krasse

(1)

Svampbiffar med gräddsås och lingon

(43)

Västerbottenspaj med kantarellcréme

(24)

Pasta med svampsås

(15)

Portabelloburgare med emmenthaler och chilicrème

(13)

Blandsvampsoppa

(24)

Kantarellpaj med västerbottensost

(92)

Kantarellpasta med färsk timjan

(20)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g körsbärstomat på kvist
  • 400 g champinjoner eller kantareller, ostronskivling
  • 2 vitlöksklyfta, finhackade
  • 2.5 dl finmald polentagryn
  • 50 g smör
  • 4 dl finriven parmesanost
  • 70 g färsk bladspenat
  • 1 citron, finrivet skal
  • olivolja
  • salt och svartpeppar

Krämig polenta med svamp och ugnsstekta tomater

Betyg (1-5):
4.1 (10 betyg)

Krämigt god polenta med parmesan och smör och fantastiska tillbehör. Recept ur kokboken "Vego på 30 minuter" av Ylva Bergqvist och foto: Lennart Weibull

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg tomaterna i en ugnsform och ringla över olja, rosta mitt i ugnen 25 min.
  2. Skär svampen i mindre bitar, stek på hög värme ca 5 min. Tillsätt olja, sänk värmen och stek tills svampen är ordentligt stekt, ca 10 min. Tillsätt vitlöken och låt steka med någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka polentan enligt anvisning på förpackningen och låt sjuda tills den är krämig, ca 7 min, rör då och då. Rör ner smöret och hälften av osten. Krydda med salt och peppar.
  4. Toppa polentan med resten av osten, tillsätt spenat och citronskal till svampblandningen, servera svampen och tomaterna till polentan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Champinjonsoppa med keso och krasse

(1)

Svampbiffar med gräddsås och lingon

(43)

Västerbottenspaj med kantarellcréme

(24)

Pasta med svampsås

(15)

Portabelloburgare med emmenthaler och chilicrème

(13)

Blandsvampsoppa

(24)

Kantarellpaj med västerbottensost

(92)

Kantarellpasta med färsk timjan

(20)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies