
Krämig polenta med svamp och ugnsstekta tomater
Betyg (1-5):
Krämigt god polenta med parmesan och smör och fantastiska tillbehör. Recept ur kokboken "Vego på 30 minuter" av Ylva Bergqvist och foto: Lennart Weibull
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 400 g körsbärstomat på kvist
- 400 g champinjoner eller kantareller, ostronskivling
- 2 vitlöksklyfta, finhackade
- 2.5 dl finmald polentagryn
- 50 g smör
- 4 dl finriven parmesanost
- 70 g färsk bladspenat
- 1 citron, finrivet skal
- olivolja
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Lägg tomaterna i en ugnsform och ringla över olja, rosta mitt i ugnen 25 min.
- Skär svampen i mindre bitar, stek på hög värme ca 5 min. Tillsätt olja, sänk värmen och stek tills svampen är ordentligt stekt, ca 10 min. Tillsätt vitlöken och låt steka med någon minut. Smaka av med salt och peppar.
- Koka polentan enligt anvisning på förpackningen och låt sjuda tills den är krämig, ca 7 min, rör då och då. Rör ner smöret och hälften av osten. Krydda med salt och peppar.
- Toppa polentan med resten av osten, tillsätt spenat och citronskal till svampblandningen, servera svampen och tomaterna till polentan.
Liknande recept
Krämig polenta med svamp och ugnsstekta tomater
Betyg (1-5):
Krämigt god polenta med parmesan och smör och fantastiska tillbehör. Recept ur kokboken "Vego på 30 minuter" av Ylva Bergqvist och foto: Lennart Weibull
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Lägg tomaterna i en ugnsform och ringla över olja, rosta mitt i ugnen 25 min.
- Skär svampen i mindre bitar, stek på hög värme ca 5 min. Tillsätt olja, sänk värmen och stek tills svampen är ordentligt stekt, ca 10 min. Tillsätt vitlöken och låt steka med någon minut. Smaka av med salt och peppar.
- Koka polentan enligt anvisning på förpackningen och låt sjuda tills den är krämig, ca 7 min, rör då och då. Rör ner smöret och hälften av osten. Krydda med salt och peppar.
- Toppa polentan med resten av osten, tillsätt spenat och citronskal till svampblandningen, servera svampen och tomaterna till polentan.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!