Kantarellsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

God höstig kantarellsås som passar utmärkt att servera till både kött och kyckling.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g kantareller, i mindre bitar
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk oxfond eller svampfond
  • 0.5 tsk kinesisk soja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Stek kantarellerna i torr panna tills vätskan kokat bort. Tillsätt lök och smör och stek tills löken mjuknat.
  2. Pudra över mjöl och tillsätt grädde, vatten, fond och soja. Låt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-08-13

Hej Kalle, tack för tipsen!

Kalle Ulv

2021-08-12

Gott även med 4 dl iMat Visp isf grädde och vatten! Man kan gärna ta lite mer mjöl, eller låta såsen koka ihop längre för lite mer fast konsistens.

Liknande recept

Spara recept

Viltskav

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Kantarellpaj med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Västerbottensostpaj med kantareller

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Portabelloburgare med emmenthaler och chilicrème

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Krustader med stuvad svamp

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Champinjonsoppa med keso och krasse

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Blandsvampsoppa

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Karljohan-pappardelle med Västerbottensost och knapriga brödsmulor

Betyg
Betyg
(75)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 300 g kantareller, i mindre bitar
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk oxfond eller svampfond
  • 0.5 tsk kinesisk soja
  • salt och svartpeppar

Kantarellsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

God höstig kantarellsås som passar utmärkt att servera till både kött och kyckling.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek kantarellerna i torr panna tills vätskan kokat bort. Tillsätt lök och smör och stek tills löken mjuknat.
  2. Pudra över mjöl och tillsätt grädde, vatten, fond och soja. Låt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-08-13

Hej Kalle, tack för tipsen!

Kalle Ulv

2021-08-12

Gott även med 4 dl iMat Visp isf grädde och vatten! Man kan gärna ta lite mer mjöl, eller låta såsen koka ihop längre för lite mer fast konsistens.

Liknande recept

Spara recept

Viltskav

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Kantarellpaj med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Västerbottensostpaj med kantareller

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Portabelloburgare med emmenthaler och chilicrème

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Krustader med stuvad svamp

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Champinjonsoppa med keso och krasse

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Blandsvampsoppa

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Karljohan-pappardelle med Västerbottensost och knapriga brödsmulor

Betyg
Betyg
(75)